Politika 5

31.08.2024.

7:57

Vučić i danas u Pragu: Planiran niz važnih susreta

U Pragu se danas održava Globalni bezbednosni forum GLOBSEC 2024 na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vučić i danas u Pragu: Planiran niz važnih susreta
Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

Predsednik Vučić učestvovaće na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU", a tokom boravka u Pragu imaće i odvojene bilateralne susrete sa brojnim zvaničnicima.

Vučić je sinoć u Praškom zamku prisustvovao Gala večeri priređenoj povodom ovogodišnjeg Foruma.

On je naveo da učešće Srbije na Globalnom bezbednosnom forumu "GLOBSEC 2024" u Pragu ukazuje na predanost Srbije saradnji i doprinosu dijalogu u cilju stvaranja sigurnije i prosperitetnije budućnosti.

"Ove godine u Pragu posebno ćemo razmatrati teme poput globalne stabilnosti, energetske sigurnosti i tehnoloških inovacija", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Predsednik je sinoć razgovarao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Čestitao sam Ursuli fon der lajen na nagradi na ovogodišnjem @globsecthinktank i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona", naveo je predsednik Vučić na Instagramu.

GLOBSEC Forum, jedna od najistaknutijih evropskih platformi za dijalog, ima za cilj da ukaže na rastući značaj Centralne i Istočne Evrope u globalnoj bezbednosti.

Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Forum će otvoriti češki predsednik Petr Pavel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

GLOBSEC ove godine okuplja šefove država i vlada i ministre odbrane i spoljnih poslova iz 27 zemalja, a pored njih na forumu učestvuju i predstavnici velikih kompanija, intelektualci i predstavnici nevladinih organizacija, ukupno skoro 2.000 učesnika iz 70 zemalja.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: