Politika 5

30.08.2024.

19:10

Vučić ispratio Makrona: "Beskrajno vam hvala na ovoj poseti"; "Francuska i ja smo vaši prijatelji" FOTO/VIDEO

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu ispratio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92.net

Vučić ispratio Makrona: "Beskrajno vam hvala na ovoj poseti"; "Francuska i ja smo vaši prijatelji" FOTO/VIDEO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Makron je, drugog dana posete Srbiji, s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao ceremoniji otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Otkrivanjem plakete obeležava se završetak ključnih radova u okviru projekta modernizacije i proširenja Beogradskog aerodroma, kojim upravlja kompanija "Belgrejd erport".

Završeno

19:10

Izvor: Prva TV

16:34

Mali: "Poseta Makrona drugi put za pet godina je velika čast za našu zemlju"

16:33

16:09

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

16:08

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

16:05

Vučić: "Beskrajno vam hvala na ovoj poseti"

Vučić se zahvalio Makronu na tome što je gotovo dva dana proveo u Srbiji. 

"Pre svega hoću da se zahvalim predsedniku Makronu na tome što je gotovo dva dana proveo u Srbiji, što nije bio samo u Beogradu, već posetio i Novi Sad i Maticu Srpsku. Beogradski aerodrom prvi put u 6 meseci beleži rast od 13 odsto broja putnika, očekujemo da cifra premaši 9 miliona", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije dodao je da beogradski aerodrom danas potpuno drugačiji, desetostruko moderniji, lepši, sadržajniji.

"Ne bismo to mogli da uradimo bez ogromne investicije, bez udela Francuske, beskrajno im hvala na tome. Za naše građane je ovo velika vest. Još jednom predsedniče, dragi prijatelju, beskrajno vam hvala na ovoj poseti. Hvala na poverenju koje ste ukazali Srbiji i gostovanju i časti koje ste ukazali našoj maloj zemlji", rekao je Vučić. 

16:04

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

16:04

16:03

Makron: "Francuska je prijatelj Srbije, i ja lično sam prijatelj Srbije"

"Aerodrom je danas mnogo veći, dobio je međunarodnu dimenziju. Francuska želi da bude uz vas. Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu da budem pored Vas i da vidim sve što ste uradili. Hvala na poverenju koje ste nam ukazali, što ste nam dali ovaj projekat, mi smo vam pokazali šta znamo, naše veštine, hvala na poverenju", rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron i dodao:

"Hvala vam na ovoj poseti, Francuska je prijatelj Srbije, i ja lično sam prijatelj Srbije. Imamo razgovore na strateškom nivou u svim sektorima, privrednim i kulturnim. Mislim da smo mogli da unapredimo ovim odnose između Francuske i Srbije i znajte da je Francuska verni prijatelj Srbije". 

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: