Politika 7

28.08.2024.

10:51

Trifunovića proterali iz Hrvatske, a sada brani Severinu FOTO

Nekadašnjeg lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića hrvatske vlasti proterale su svojevremeno iz te zemlje, ali njega to ne sprečava da brani Severinu Vučković, piše Alo.

Izvor: Alo.rs

Trifunovića proterali iz Hrvatske, a sada brani Severinu FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

S obzirom na to da je stav pomenute Severine Vučković i Sergeja Trifunovića po pitanju Srebrenice isti, ne treba da čudi ova podrška koja se svela na napad na Srbiju i Aleksandra Vučića.

Trifunović je za "Slobodnu Bosnu" rekao kako mu nije nimalo prijatno zbog ove situacije.

"Naprotiv, vrlo mi je blamantno što sam građanin zemlje koja se ponaša kao Severna Koreja na tlu Evrope ili neka rasistička Nemačka ili neka komunistička Rusija, Rumunija, pošto se osećam kao da živim u srednjem veku. Mene je blam, eto i toliko o tome", prokomentirao je Trifunović.

Trifunović je pre nekoliko godina i javno govorio o Srebrenici, poručujući da je naš narod genocidni: 

"Na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije, kao međunarodni zločin namernog potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa", poručio je Sergej Trifunović 11. jula 2019. godine.

Printscreen

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: