Politika 9

28.08.2024.

9:36

Skandal: Vlasti BiH nisu dale saglasnost potpredsedniku Vlade Srbije za prelet

Potpredsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u BiH ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posetio Srbe na Palama, navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor: B92.net

Skandal: Vlasti BiH nisu dale saglasnost potpredsedniku Vlade Srbije za prelet
Shutterstock/Photo Contributor motive56

Podeli:

Potpredsednik Vulin je na poziv Srba sa Pala trebalo da prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, kao i da na Trgu Republike Srpske položi cveće u ime Srbije i pokloni se senima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

Iako su kabinet potpredsednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vreme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

"Od strane naše ambasade na vreme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtev. Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsedniku vlade Aleksandru Vulinu", zaključeno je.

Ipak, Vulin je uspeo da stigne danas na Pale.

"I pored zabrane, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske je sa svojim narodom na Palama. Vulin, koji je kum slave Opštine Pale trenutno prisustvuje liturgiji u Crkvi Uspenje Presvete Bogorodice na Palama na obeležavanju krsne slave opštine Velike Gospojine", navodi se u saopštenju Vlade.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: