Politika 1

17.08.2024.

13:59

Vučić u Medveđici: Važno je da razgovarate s ljudima; Video sam "spisak želja" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je manifestaciji "Dani proje i sira" u Medveđici.

Izvor: B92.net

Vučić u Medveđici: Važno je da razgovarate s ljudima; Video sam "spisak želja" FOTO
Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

Pri dolasku Vučić se pozdravio sa građanima koji su ga iščekivali, a zatim je krenuo u obilazak prodajnih štandova, na kojima su izloženi domaći med, kolači i drugi proizvodi.

Poželeo je srećan rad ljudima koji su danas izložili svoje proizvode, a na štandu na kom su bile izložene heklane igračke odabrao je dve za ćerku Milicu i sina Vukana.

"Sve što ste napravili je lepo," rekao je izlagačima.

Na manifestaciji su izložene narodne nošnje, sirevi, pite.

U razgovoru sa Safetom Pavlovićem, predsednik opštine Žagubica, predao je Vučiću "spisak želja" na kome se nalazi sve ono što je potrebno ovoj opštini.

"Video sam ti spisak želja. A imaš ih još? Kanalizacija ti je 980 miliona, voda ti je skuplja, a putevi najskuplji. Ima put prema Boru i Majdanpeku koji mora da se napravi. Kripoljin - Žagubica smo uradili. Još fali taj deo puta Žagubica - Bor, on je važan i naravno ovde Milatovac, videli ste put koji je 3 metra širok a loš asfalt. Nego kako god da okrenete to je opet milijardu, nešto 500 miliona, nešto 350," kaže predsednik.

Istakao je da ovaj kraj ima mnogo problema.

"Kad biste u svako selo mogli po 10 miliona, gde bi kraj bio. Važno je da razgovarate s ljudima, ovde imate mnogo problema. Hteli su da ugasimo rudnik već 12 godina, toliko odolevamo. Ne bi imali posla, to bi desetine, da ne kažem stotine bez posla ostali. I to smo držali koliko smo mogli. Ovaj kraj je fantastičan za turizam. Ali, nije iskorišćen. Mi smo tek tokom korone počeli da otkrivamo svoju zemlju," rekao je Vučić.

Dodaje da Žagubica ima potencijal.

"Mislim da Žagubica ima mnogo potencijala. Veličanstvena priroda, ljudi govore 'pa šta možeš u Boru', sad ćemo od NIS-a gledati da otkupimo od Rusa, da damo zemlju na tender pa neka neko napravi hotele. Istočna Srbija je veličanstvena, ali džabe kad su nam svi otišli u Italiju, Nemačku, Švajcarsku," rekao je.

O lažima opozicije i protestu

"Nema tu taktike, nije tu pitanje političkih stranaka. Upravo onome čemu formalno nisu namenjeni, ali govorićemo o tome. Proučavao sam prethodna tri dana koliko je novca u našu zemlju ušlo različitim političkim nevladinim organizacijama, rekordni iznosi novca. Čak sam rekao da to počnemo da vodimo kao strane direktne investicije, našalio sam se. To bi trebalo da vodimo kao značajan udeo, reč je o desetinama i stotinama miliona evra, ne dinara, već evra. Tako da će biti interesantno narednih dana, saznaće se kako to ide i funkcioniše. Kad pitam pa šta će neko da platite 105.000 evra neki nešnal endaunment ili neka tobož dobrotvorna, a u stvari je strana služba u belim rukavicama, što plaćaju protest od 105.000 evra. To je njihov interes u minicentralama, da ih ne bude u Srbiji ili da ih bude? Što tolike pare daju? Ono sve pare spolja, tako da biće interesantno," rekao je.

O tome da iza protesta tokom prošle godine stoje američke službe

"To ne znam pošto to i ne pratim, mogli ste da kažete i da jesu i da nisu, ostaje da verujem vama na reč. Tražio sam kompletan izveštaj jer tu ima mnogo stvari za druge entitete. Pažljivo ćemo da proučimo sve što je vlada Kine objavila. Jedino što mogu da kažem je da je mnogo toga čudnog bilo, i prošle i ove godine, mnogo čudnih stvari. Ako vi kažete nekome "2 godine nema kopanja", a vi nastavljate da insistirate na tome, čudno je," ističe Vučić.

O proji

"Ja mislim da kad pitate ljude u Srbiji na šta se troši kukuruzno brašno oni znaju samo za proju. Proja je naša tradicija, kultura, običaji, proja nam je sve," istakao je.

O mostu na Ibru

"Mi smo svakodnevno na vezi sa Kforom i sa predstavnicima Međunarodne zajednice, i očekujemo da oni ispune da bez zajedničke volje most ne bude otvoren," rekao je.

U selu Medveđica okupio se veliki broj građana, a priređen je i kulturno-umetnički program.

Pored takmičarskog dela u kome se bira "Naj proja", "Naj sir" i "Najukusniji svadbarski kupus", program upotpunjuje zabavni i takmičarski deo u vidu seoskih sportskih igara.

Kulturni deo programa biće organizovan kroz pesme i igre karakteristične za ovaj kraj.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: