Politika 2

11.08.2024.

11:55

Na protestima uhapšeno 14 osoba; Ministar otkrio: Među njima ima i stranih lica

Prilikom konferencije za štampu nakon protesta koji je organizovan u Beogradu, novinarima se obratio i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić.

Izvor: Novosti

Na protestima uhapšeno 14 osoba; Ministar otkrio: Među njima ima i stranih lica
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Podeli:

On je istakao da su se tokom inetervecija pripadinici ministarstva držali policijskih ovlaštenja, kao i da niko nije povređen i da je time pokazano da ne žele nikakve sukobe.

"Mirno okupljanje je slobodno i to policija nikad neće sprečavati, ali je ograničenje to da ne sme da se krši Zakon.

Postoji Zakon kojim se reguliše kako se prijavljuje održavanje skupa," rekao je Dačić.

On je zatim pokazao prijavu skupa koji je privaljen 30. jula kao stacionarni za subotu 10. avgusta, pa je 7. avgusta  dodato da, osim stacionarnog dela, počinje šetnja s Terazija do raskrsnice sa Višegradskom i da je trajanje skupa maksimalno dva sata. 

Dačić je saopštio da je zvanično procena policije da se na protestima okupilo oko 27 hiljada.

"Sve što se desilo nakon skupa je pokazalo razliku između mirnog okopljanja i javnog pozivanja na remećenje reda i mira, pa čak i da se upotrebe kamenice," kazao je Dačić i dodao da je bilo poziva i na protivpravnu borbu zarad ostavrivanja ciljeva.

Kako kaže nekoliko puta su ih upozoravali na ponašanje, ali da demonstranti nisu želeli da stanu.

"Ukupno je dovedeno 14 lica zbog sumnje da su izvršili krivična dela," rekao je Dačić te pomenuo da među privedenim ima i stranih lica.

Kaže da policija radi na identifikaciji drugih lica i da će biti podnete prijave protiv svih, i na kraju je zahvalio policiji na visokoj profesionalnosti, kao i da je na nogama više od 2.000 policajaca.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: