Politika 1

09.08.2024.

13:57

Oglasio se prvi čovek MUP-a: Nasilje na ulicama Beograda neće biti dozvoljeno

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust u Beogradu, na poštovanje zakona, javnog reda i mira.

Izvor: Beta

Oglasio se prvi čovek MUP-a: Nasilje na ulicama Beograda neće biti dozvoljeno
MUP Republike Srbije

Podeli:

Ekološka udruženja organizuju sutra u Beogradu protest protiv rudarenja litijuma.

Dačić je učesnike protesta pozvao da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije, a naročito u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Mirno okupljanje je u skladu sa zakonom slobodno, ali nije dozvoljeno nasilje, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i bezbednosti Srbije, kazao je Dačić, piše u saopštenju.

Rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zaduženo za bezbednost svih građana i očuvanje javnog reda i mira i, kako je upozorio, svako ko prekrši zakon snosiće sankcije i biti procesuiran.

"Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a", kazao je Dačić.

Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira.

U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike ovog javnog okupljanja i okupljanja u pokretu", izjavio je ministar Dačić.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: