Politika 10

08.08.2024.

18:18

Moskva upozorava na pokušaj destabilizacije u Srbiji: Poznata ozloglašena šema Zapada, litijum je samo izgovor

Moskva smatra da su pokušaji da se destabilizuje politička situacija u Srbiji destruktivni i neodgovorni, rekla je portparol ruskog MIP Marija Zaharova.

Izvor: Alo.rs

Moskva upozorava na pokušaj destabilizacije u Srbiji: Poznata ozloglašena šema Zapada, litijum je samo izgovor
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Akcenat se stavlja na korišćenje tema koje su daleko od politike kao izgovora za provociranje nezadovoljstva javnosti a s ciljem da se podrije stabilnost i diskredituje legalno izabrana vlast.

"Analiza trenutne situacije u prijateljskoj Srbiji pokazuju da su u toku obnovljeni pokušaji određenih nedobronamernih snaga da aktiviraju dobro poznati destruktivni arsenal da bi destabilizovali situaciju u toj zemlji", rekla je Zaharova.

Neki pseudodemokratski krugovi nastoje da cinično, ne vodeći računa o rizicima, u proteste pretvore potpuno prirodnu zabrinutost građana za životnu sredinu, konkretno njihov zahteva odnos prema projektu iskopavanja ruda u interesu razvoja nacionalne ekonomije i boljeg standarda građana.

"Argumenti, dokazi i svrsishodnost nikoga ne brinu", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, u pitanju je poznata ozloglašena shema koju su na Balkanu (i ne samo tu) više puta pokretali zapadni ideolozi "demokratije na trgovima" i njihove lokalne pristalice.

"Zamisao se ogleda u tome da se pod plaštom pozitivnih namera, preko marionetskih medija i NVO, u javnosti podstaknu negativne emocije i okrenu protiv rukovodstva kako bi vlast izgubila samokontrolu i kontrolu nad situacijom. Takvu taktiku smatramo destruktivnom i neodgovornom. Takve vrste zloupotreba predstavljaju direktnu pretnju Srbiji, dovode u pitanje stalne napore predsednika zemlje i vlade da osiguraju održivi razvoj zemlje i bolji standard građana, ometaju nezavisni i principijelni kurs kako u unutrašnjoj politici, tako i na međunarodnoj sceni", zaključila je Zaharova. 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: