Politika 0

08.08.2024.

8:16

Mali: Jasno je da su protesti politički; Država svemu tome pristupa ozbiljno

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS, izjavio da Srbija ozbiljno pristupa projektu Jadar.

Izvor: B92.net

Mali: Jasno je da su protesti politički; Država svemu tome pristupa ozbiljno
Tanjug/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Podeli:

On je podsetio da je formiran zdravstveni tim, tim koji se bavi poljoprivredom i ekologijom, a ti timovi će se baviti svim aspektima projekta kopanja litijuma u Srbiji.

Kako kaže, ako vidite veliku nervozu u regionalnim medijima, tamo gde ne vole Srbiju, gde kažu da smo genocidni, tamo gde se raduju da SRbija ne napreduje, onda vam je jasno da ako oni kritikuju da vi ustvari radite nešto dobro.

"Hajde da pustimo te lekare i stručnjake da kažu ono što imaju. Jasno smo rekli da nema kopanja narednih 24 meseca, hoćemo sve da analiziramo. Zar bi mi uradili nešto da ugrozimo naše građane?", zapitao je Mali.

"Kada pogledate proteste jasno je da su politički, njima je cilj da otmu državu i da sruše predsednika Vučića jer drugu politiku nemaju", istakao je ministar finansija, dodajući da je oko projekta Jadar prisutno mnogo laži.

Govoreći o opozicionim političarima, Mali kaže da osim rušenja Vučića nemaju drugu temu, kao i da su zloupotrebili u te svrhe mnoge događaje.

Još jednom je pozvao da se sagledaju svi aspekti kopanja litijuma u Srbiji, pa da se onda donese konačan zaključak.

Na pitanje kakav će odgovor države biti na protest koji je najavljen u beogradu zbog kopanja litijuma, Mali je rekao: "Odgovor države na protest će biti ozbiljan. Mmi ćemo se ozbiljno baviti ovom temom, kao i što smo se ozbiljno bavili svakim problemom."

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: