Politika 1

07.08.2024.

19:45

Vučić: "Prištinu ne interesuje dijalog. Koriste priliku da uvuku Srbiju u sukobe sa NATO"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi završne radove na železničkoj stanici Vrbas Nova.

Izvor: B92.net

Vučić: "Prištinu ne interesuje dijalog. Koriste priliku da uvuku Srbiju u sukobe sa NATO"
Shutterstock/Alexandros Michailidis

Podeli:

On je tom prilikom komentarisao i mirne proteste na KiM.

"Prištinu ne interesuje dijalog. Trka je sa vremenom za sve u svetu. Oni vide da stvari idu u lošem smeru između Izraela i Irana, što dodatno menja stvari, jasno je da će to drastično ubrzati procese. Koriste priliku pre američkih izbora da uvuku Srbiju u sukobe sa NATO. Ne sumnjajte da im je to cilj jer posle decembra je pitanje kako će moći da reaguju i koliko će moći da provociraju," rekao je.

Osvrnuo se i na situaciju u Ukrajini.

"Istovremeno situacija u Ukrajini sa dubokim upadom ukrajinskih snaga na teritoriju Ruske Federacije dodatno komplikuje stvari, zaoštrava ih i ubrzava sve ono što će se događati. Videli ste vrlo oštro, jasno i nedvosmisleno upozorenje Grenela, koji će svakako biti jedan od vrlo bliskih saradnika mogućem budućem predsedniku Trampu, ali i da se to ne dogodi, nisam siguran da i današnja, a i eventualna ili potencijalna buduća demokratska vlada u Sjedinjenim Državama želi da trpi i toleriše dugoročno ovako ponašanje. U svakom slučaju, znam koliko je našem narodu teško, ono što je za njih važno, jer znam koliko im je to važno, primićemo značajan broj ljudi sada što po našim zdravstvenim ustanovama, što po našim prosvetnim ustanovama da bismo dodatno mogli finansijski da pomognemo i ono što sam uvek govorio, to je da pogroma neće biti, a da je teško stanje, znam, to me boli, brine i muči svakoga dana, ali moramo da vodimo pametnu, ozbiljnu, odgovornu i mudru politiku," porčuio je.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: