Politika 3

05.08.2024.

22:22

Vučić: Naravno da nije problem u litijumu; Slušate laž do laži svakog bogovetnog dana

Predsednik Srbije komentarisao je večeras kritike na račun rudarenja litijuma od strane predstavnika opozicije.

Izvor: B92

Vučić: Naravno da nije problem u litijumu; Slušate laž do laži svakog bogovetnog dana
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

"Naravno da nije problem u litijumu. Sve vreme su lagali i obmanjivali narod. Bio sam kriv i kada su dvojica monstruma ubili našu decu, pa su opet upadali u institucije. Valjda sam kriv i zbog nečega što će da bude podzemni rudnik. Najmanje 2 godine neće biti kopanja. Pa što ste se digli kad znate da nema kopanja?", rekao je Vučić poručivši im da kažu narodu da "žele njegovu glavu".

"Naravno da je meni jasno da to nikakve veze nema sa litijumom ili sa bilo čim", rekao je Vučić.

"To će da bude ukupno na 140 hektara rudnik, još na 80 hektara zgrade, svega 220 hektara. Samo hoću da kažem kako jedna laž sustiže drugu. Ja slušam ove stručnjake koji ništa na svetu ne vole više nego pare, a onda izađu na TV pa pričaju o stranom kapitalu, Rokfelerima, Rotšildima", nastavio je. 

O izjavama Duška Vujoševića

"Politika je jedno, sport je drugo. Možeš da psuješ koliko hoćeš, samo nemoj da lažeš. Nemamo gde drugde da kopamo litijum jer ga nema. Mnogo bih voleo da ga ima, ali ga nema. Ima ga u Loznici na tom parčetu zemlje", rekao je on.

Kaže da proteste organizuju stranci da bi srušili slobodnu i nezavisnu Srbiju.

"Da mi Rokfelerovi puleni drže predavanje o samostalnosti Srbije? Najnapadaniji sam lider u celoj Evropi i svetu uz Viktora Orbana, zato što ne dam Srbiju. Ja ću da izvedem vojsku i policiju? Kad sam izveo?", pitao je on i podsetio na nasilne proteste, upad u Skupštinu Srbije i na proteste posle ubistava u Srbiji.

Vučić je rekao da opozicija uvećava stvaran broj prisutnih na protestima protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ističući da smatra da se skupovi organizuju i da treba da podrazumevaju glasanje.

"Za mene su skupovi oni koji se organizuju kroz skupljanje glasačkih listića, kada ih prebrojavaju birački odbori. Izbori su završeni, izbori će biti 2027. godine ponovo, a pre toga im ja omogućavam i dajem im priliku da mene smene - tačka na mene jeste zahtev za opoziv, pomoći ćemo im po tom pitanju i moguće ga je sprovesti u skladu sa zakonom", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li mu je neko iz opozicije odgovorio na njegov poziv da skupe 70 potpisa poslanika i da će im Srpska napredna stranka skupiti ostatak kako bi zatražili referendum, Vučić je rekao da su odgovorili i da "neće oni na glasanje".

"Oni bi referendum o nečemu drugom, ne bi o meni. Mene bi da smene, a ne bi na referendum", rekao je Vučić.

Govoreći o najavama opozicije da se u septembru očekuju veliki protesti i "novi peti oktobar", Vučić je rekao da će u septembru biti mnogo važnih događaja, od velikih investicija do važnih poseta.

"Mi koji imamo da radimo, mi ćemo tim poslom da se bavimo. Oni nek organizuju šta god hoće i kako god hoće, to je sve u redu sve dok ne prekrše zakon", rekao je Vučić.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: