Politika 6

03.08.2024.

17:32

Vučić: Jadno je ćutanje međunarodne zajednice na hapšenje Srba na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je jadno ćutanje međunarodne zajednice na hapšenje petorice Srba sa Kosova i Metohije pod optužbama za ratne zločine.

Izvor: Tanjug

Vučić: Jadno je ćutanje međunarodne zajednice na hapšenje Srba na KiM
M.M./ATAImages

Podeli:

"Oni pokušavaju da provociraju svaku srpsku kuću, da svakom Srbinu i svakoj srpskoj kući stave do znanja da oni ne smeju tu da budu, na teritoriji Kosova i Metohije. To je jedno jadno ćutanje međunarodne zajednice i zapadnog sveta koji se pravi da ne vidi šta je to što se dešava", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska renovirane kasarne "Podnarednik Momčilo Gavrić" u Loznici.

Kako je naveo, predstavnici zemalja Kvinte će reći da "nisu za to" ali će ipak da ćute i čekaju da vide da li to može da prođe.

Predsednik je istakao da je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao danas sa sa predstavnicima i Evropske unije (EU) i Sjedinjenih američkih država (SAD), a da će on razgovarati sa njima sutra.

"Da ih pitamo makar hoće li da se prave i dalje nezainteresovani i nevešti. Podsetiću vas, kad u Srbiji zastane autobus na graničnom prelazu prema Hrvatskoj, a u njima su kosovski Albanci - čitava Evropa pravi i piše tekstove iako ih niko nije ni dirao, niti hapsio", rekao je Vučić.

Ocenio je da su to dvojni standardi i da na to "moramo da se naviknemo".

"Moramo da snažimo svoju zemlju, da pratimo promene u svetu, da pratimo šta je to sve što se događa i dešava, da ne budemo iznenađeni kao 1989. godine kada nismo razumeli šta je to što se u svetu zbiva", naveo je Vučić.

Kako je najavio, u narednih 20 dana Srbi sa Kosova i Metohije će dodatno biti primljeni u radni odnos.

"Mi ćemo imati pojačanja i primićemo dodatno u radni odnos veliki broj Srba da bi mogli lakše da prežive i lakše da izdrže makar u tom ekonomskom smislu u narednom periodu. Dakle, u narednih 20 dana, do 1. septembra. O tome smo premijer (Miloš) Vučević i ja već razgovarali", naveo je Vučić.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: