Politika 8

02.08.2024.

13:25

Vučić poručio predsednici Severne Makedonije: "Uvek ste dobrodošli, osećajte se kao u svojoj kući" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova obratili su se medijama.

Izvor: B92.net

Vučić poručio predsednici Severne Makedonije: "Uvek ste dobrodošli, osećajte se kao u svojoj kući" FOTO
Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

Vučić je rekao da je sa predsednicom Severne Makedonije razgovarao o problemima koje imaju dva naroda, ali i o prilikama za dve zemlje.

"Srećni smo što danas možemo da vas ugostimo, imaćemo i zajednički ručak. Veoma sam srećan što sam mogao da čestitam na pobedi na izborima, da joj poželim uspešan rad u narednim godinama. Siguran sam da će Srbija i Severna Makedonija razvijati dalje odnose uz međusobno poštovanje i da ćemo raditi na projektima. Već smo krenuli da razgovaramo, izrazio sam interes da gradimo prugu do Preševa da bi imali brz dolazak do Soluna. Razgovarali smo i o svim drugim pitanjima i o problemima sa kojima se suočavamo. Čestitam današnji praznik svima u Srbiji i Makedoncima, veliki praznik i da još mnogo godina slave," rekao je predsednik Vučić.

Zahvalio je predsednici Severne Makedonije na poseti.

"Uvek je dobrodošla. Hvala što ste posetili našu zemlju, osećajte se kao u svojoj kući," istakao je.

Predsednica Severne Makedonije zahvalila je na pozivu i istakla:

"Kao što znate, veliki sam zagovornik regionalne saradnje. Uverena sam da ako se ne razumemo, ako ne pomažemo jedni drugima, ne možemo očekivati da nas drugi razumeju. Zato treba da uradimo svoj deo posla, da rešavamo probleme među sobom, da ne dozvolimo drugima da to rešavaju."

Ona je dodala da je oduševljena gostoprimstvom i da je za nju ova poseta izuzetno značajna.

"Zaista ne mogu da zaboravim ovaj trenutak, mnogo mi znači. Već je pomenuto da ovaj dan za nas nije običan praznik, jer je to dan stvaranja Antifašističkog veća, nacionalnog oslobođenja Makedonije", rekla je Davkova.

Naglasila je da je ovo njena prva poseta Srbiji kao predsednice Severne Makedonije, kao i da je sigurna da neće biti poslednja.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: