Politika 5

26.07.2024.

18:04

Vučić na prijemu u Jelisejskoj palati: Srdačan pozdrav sa Makronom; Niz susreta sa zvaničnicima FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prijemu u Jelisejskoj palati.

Izvor: B92.net

Vučić na prijemu u Jelisejskoj palati: Srdačan pozdrav sa Makronom; Niz susreta sa zvaničnicima FOTO/VIDEO
TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bg

Podeli:

Vučić je, pored zvanične ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, gost na prijemu koji u čast svetskih lidera priređuje predsednik Republike Francuske Emanuel Makron.

Predsednik Srbije se srdačno pozdravio sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i njegovom suprugom.

Nakon srdačnog pozdrava predsednik Vučić se fotografisao sa predsednikom Francuske i njegovom suprugom.

"Prijem u Jelisejskoj palati iskoristio sam za susrete sa evropskim i svetskim zvaničnicima. Svi imamo zajedničku želju, da naši nacionalni timovi ostvare što bolji rezultat. Verujem u Srbiju", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prisutno je i 15 predsednika međunarodnih organizacija, između ostalih, generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard, predsednik Evropskog Saveta Šarl Mišel, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i mnogi drugi. Predsednik Vučić najavio je da će danas imati kratak susret sa predsednikom Francuske Emenuelom Makronom.

"Očekujem njegovu posetu Beogradu u narednih 50 dana, najkasnije i verujem da bismo tu mogli važne sporazume da postignemo", rekao je Vučić novinarima uoči prijema u Parizu. Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od izuzetnog značaja da gajimo dobre veze i dobre odnose sa Francuskom, kao i da te veze unapređujemo.

Takođe izrazio je uverenje da će Francuska održati red i bezbednost na najvišem nivou tokom održavanja 33. Letnjih Olimpijskih igara.

"Bolje je preduzeti svaku meru bezbednosti, nego razmišljati o tome da li možete da prošetate od ove do one ulice...To je nešto što je svakako veoma važno i verujem da će oni uspeti da održe to na najvišem nivou tokom trajanja Olimpijade", rekao je Vučić.

Dodao je da razume posvećenost francuske policije svakoj meri bezbednosti i naveo da je mnogo pretnji stiglo od različitih grupa širom sveta.

U Parizu, kao i ispred Jelisejske palate mere bezbednosti podignute su na najviši nivo, ulice su zatvorene i primetan je veliki broj pripadnika policije i vojske.

Po završetku prijema, šefovi država i vlada uputiće se ka Trokaderu, odakle će pratiti svečano otvaranje Olimpijskih igara, koje je predviđeno u 19.30h.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: