Politika 5

19.07.2024.

22:12

Vučić o atentatu na Trampa: Ponoviće se; Sada ima veliku šansu da pobedi

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući na TV Prva govorio je o pokušaju atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa koji je čudom preživeo.

Izvor: B92.net

Vučić o atentatu na Trampa: Ponoviće se; Sada ima veliku šansu da pobedi
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Predsednik je povodom atentata na Roberta Fica, potom i Donald Tramp i povodom komentara da je možda i on jedan od potencijanih "meta" kaže:

"Razumem da bi se neki obradovali da me nema" kaže Vučić te dodaje da nema nikavu bojazan.

Kaže da iz ovih atentata možemo tri zaključka da izvučemo.

"Prvo je da su najagresivniji ti koji sve druge optužuju za agresiju. A to su pre svega različiti levičarski pokreti, lažno liberalni. Negde ih nazivaju antifa. Uvek su oni ti koji gaje tu mržnju. Ja sam jednom to rekao i 1995 ili 1996 godine. Zabezeknut sam bio napadima na ljude iz SPS, iako sam ja bio u Radikalima. To su uvek bile najagresivnije izjave, pa se prešlo na dela. I uvek su isti žrtve, i uvek su isti počinioci", istakao je Vučić i dodaje da da konzervativci nikada ne rade takve stvari.

"Pogledajte ko cepa srpske zastave u Novom Sadu. Sve levičarski ekstremisti. Drugi zaključak je da će se to ponavljati, i da će se uspostaviti kao nešto normalno i uobičajeno. Ne zaboravite da je Tramp opozicioni kandidat u najvećoj zemlji na svetu. Zamislite da idete da ubijete opozicionog kandidata. Ima veliku šansu da pobedi, ja mislim da će mu protivkandidat biti Kamala Haris. Mada ne znam koliko je to pametno".

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Mađarska neće preživeti"

Mađarska neće preživeti bez ruske nafte, odluka Ukrajine da obustavi isporuke LUKOIL-a preko naftovoda Družba postala je ozbiljan izazov za zemlju, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu televiziji RBK.

22:28

2.9.2024.

1 d

Podeli: