Politika 6

17.07.2024.

21:33

Vučić iz Londona najavio važan susret sa Šolcom: "Imaćemo dug sastanak u četiri oka" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Londona.

Izvor: B92.net

Vučić iz Londona najavio važan susret sa Šolcom: "Imaćemo dug sastanak u četiri oka" VIDEO
Profimedia/R.R./ATAImages

Podeli:

Predsednik Srbije prisustvovaće u četvrtak samitu evropske političke zajednice u rodnoj kući V. Čerčila pored Londona, najvećem skupu evropskih lidera u poslednjih nekoliko godina.

"Ukrajina će da bude glavna tema, dolazi Zelenski. Da pokažu jedinstvo, kako nikad neće da popuste. Neki ćemo da ćutimo i čekamo da vidimo da l ima još neka vest. Biće sastanaka sa Makronom, sa švajcarcima, britancima", rekao je Vučić.

"Pretpostavljam da će biti još bilateralnih sastanaka, imaćemo panele, dobra prilika da se razgovara o svemu i verujem da ćemo utanačiti skoru posetu predsednika Makrona Srbiji“, rekao je Vučić ranije za RTS.

"Biće zanimljivo zato što sutra će po prvi put biti održan samit Evropske političke zajednice, a da Ursula fon Der Lejen neće biti tu, pretpostavlja se. Ako bude tu, svi će pratiti s pažnjom ono što se zbiva u Evropskom parlamentu jer oko 12 sati bi trebalo da se odluči o budućem šefu Evropske komisije“, dodao je on za RTS.

Vučić je govorio i o predstojećem susretu sa Olafom Šolcom.

"Imaćemo prvo dug bilateralni sastanak u četiri oka. Razgovaraćemo o svim našim političkim odnosima, o putu ka EU, KiM, razvoj ekonomije...", rekao je Vučić i najavio potpisivanje memoranduma zajedno sa Evropskom unijom.

"Nije baš za fanfare kada ne potpisujete ugovor, već potpisujete pismo o namerama i memorandum o razumevanju, ali je važno za nas. Dakle, u ime Evropske komisije potpisaće ugovor sa predstavnicima naše vlade, potpredsednik Evropske komisije, Maroš Ševčovič. Bila bi Ursula fon Der Lajen, da nije glasanje baš sutra. Potpisatće memorandum o razumevanju, gde mi ne pominjemo litijum, već govorimo o svim mineralima i o svemu drugom. Ono što se odvija na evropskom tlu, trebalo bi da ostane na evropskom tlu, što je čini mi se nešto potpuno normalno, moralno, razumljivo za nas", rekao je predsednik za RTS.

Vučić je komentarisao i najavljene proteste opozicije.

"Dok ne maltretiraju ljude sve je u redu. Kad počnu da tuku, maltretiraju nekoga to je kraj i to je to. Nećemo biti brutalni kao oni u Evropi, mi smo tolerantni. Ako mislite da ćete da menjate volju naroda jer ste oslučili da to preuzimate motkama tako nešto se neće dogoditi", rekao je Vučić.

On je komentarisao i navode televizije N1 da se vodi kampanja protiv njih i njihovih novinara.

"Niko im ništa ružno nije rekao. Šta je tu pretnja? Oni se stide svojih reči. Neko opšte ludilo je zavladalo u svetu. Hoćemo mir, ali da nikad mir ne dođe.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: