Politika 19

17.07.2024.

8:30

Đilasov kalendar laži: Ovako je njegova vlast dovela Rio Tinto u Srbiju i davala im dozvole za litijum VIDEO

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas više puta je izjavljivao kako nije istina da je Demokratska stranka izdala dozvolu Rio Tintu.

Izvor: Novosti

Đilasov kalendar laži: Ovako je njegova vlast dovela Rio Tinto u Srbiju i davala im dozvole za litijum VIDEO
Amir Hamzagic/ATAImages

Podeli:

Juče je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić ukazala na neistine koje Đilas iznosi pokazujući da je upravo Demokratska stranka dok je bila na vlasti, bila ta koja je firmi Rio Tinto davala sve dozvole. 

Firma Rio Tinto u Srbiju osniva kompaniju 2001, a 2004. godine dobija dozvolu za istraživanje u Loznici. Zakon o rudarstvu menja se 2006. godine tako da samo kompanija koja ima dozvolu za istraživanje može da dobije dozvolu za eksploataciju (Rio Tinto). Za svo to vreme, u vrhu države se nalazi upravo Demokratska stranka sa Borisom Tadićem kao predsednikom i Draganom Đilasom kao direktorom Narodne kancelarije predsednika.

Demokratska stranka je 2008. godine odobrila dodatna istraživanja Rio Tintu, a 2012. ova firma dobija rešenje za bušotine većeg obima. Više je nego očigledno da su Demokratska stranka i Dragan Đilas doveli Rio Tinto u Srbiju i davala im sve što su hteli.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni haos: Udari na čak 15 oblasti

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da je Rusija jutros u napala 15 oblasti u Ukrajini bespilotnim letelicama, krstarećim raketama i hipersoničnim raketama Kinžal, a da je na meti bila energetska infrastruktura.

10:52

26.8.2024.

1 d

Podeli: