Politika 0

14.07.2024.

19:51

Vulin traži da se Vučiću i njegovoj porodici pojača obezbeđenje

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin pozvao je nadležne da podignu mere obezbeđenja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Izvor: Fonet

Vulin traži da se Vučiću i njegovoj porodici pojača obezbeđenje
TANJUG/JADRANKA ILIĆ / nr

Podeli:


On je naveo da Vučića i njegovu porodicu "medijskim pritiscima prečesto pokušavaju da nateraju da se odreknu zaštite države i budu još lakše mete", objavljeno je na sajtu Pokreta socijalista.
 
Vulin je, povodom pokušaja atentata na Donalda Trampa, rekao da je u svega nekoliko meseci pokušan atentat na slovačkog premijera Roberta Fica i poginuo je predsednik Irana, dodavši da nije slučajnost što su se svi zalagali ili zalažu za drugačiji svet i mir u Ukrajini.
"Neka se pripremi Vučić i svi koji imaju hrabrosti da se bore za slobodu. Pokušaj ubistva bivšeg predsednika Trampa je izraz dozvoljene i podstaknute mržnje, iste one koja se podstiče i slobodno iskazuje prema Vučiću i Srbiji", naveo je Vulin.
 
On nije prvi predstavnik vlasti koji je danas povukao paralelu između Trampa i Vučića.

Ministar policije Ivica Dačić prethodno je ocenio kako je atentat na Trampa "žalostan i tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka".
 
"Nešto slično se sprovodi i u Srbiji, kroz napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu", saopštio je Dačić.
 
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić iskoristila je napad na bivšeg predsednika SAD kako bi uputila "poziv i molbu eliti u Srbiji i njihovim nezavisnim medijima, koji su sve samo ne nezavisni, da vide kakve mogu biti realne posledice mržnje koju svakodnevno promovišu i laži koje spinuju".
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: