Politika 10

14.07.2024.

10:24

Opozicioni mediji u Srbiji isti kao u SAD: Apsolutna relativizacija događaja i sramno izveštavanje o Trampu

Na nedavnom predizbornom skupu u Pensilvaniji, bivši američki predsednik Donald Tramp doživeo je pokušaj atentata kada je napadač bio na samo centimetar od toga da mu oduzme život.

Izvor: Alo.rs

Opozicioni mediji u Srbiji isti kao u SAD: Apsolutna relativizacija događaja i sramno izveštavanje o Trampu
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Podeli:

Većina vodećih medijskih kuća u SAD-u izvestila je o događaju na način koji mnogi vide kao relativizaciju ozbiljnosti situacije i događja.

Na primer, NBC je izvestio sa naslovom "Čuli su se pucnjevi na Trampovom skupu", BBC je objavio "Tramp je 'dobro' nakon što su se začuli pucnji na skupu u Pensilvaniji", dok je ABC News naslovio sa "Bajden informisan o incidentu na Trampovom skupu, zakonodavci osuđuju nasilje".

CNN je izvestio "Tramp povređen na skupu u Pensilvaniji", a NBC News je pružio "Uživo: Tramp je 'dobro' nakon pucnjave na skupu u Pensilvaniji".

CBS News je objavio "Tramp je na sigurnom nakon što je hitno sklonjen sa bine kada su pucajući započeli".

Printscreen

U međuvremenu, reakcije političara, uključujući predsednika Bajdena koji je informisan o incidentu, takođe su bile predmet izveštavanja, ali sa naglaskom na osudu nasilja, što je vidljivo iz naslova poput "Bajden informisan o incidentu na Trampovom skupu, zakonodavci osuđuju nasilje“ (ABC News).

Ovakav način izveštavanja podseća na slične pristupe u drugim zemljama, uključujući Srbiju, gde opozicioni mediji često relativizuju događaje koji se tiču pokušaja napada na pripadnike aktuelne vlasti.

Reč je o istoj agendi, da se slobodarske ideje i lideri stave po strani, a na medijsku površinu izbiju oni koji nemaju nikakav integritet, niti im je bitan suverenitet sopstvene zemlje, već bi da brže bolje služe stranim agendama i interesima.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: