Politika 8

13.07.2024.

10:05

Vučić u poseti Egiptu: Predsednik Srbije položio vence na grob Neznanog junaka FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je vence na grob Neznanog junaka i spomen-grobnicu predsednika Anvara Sadata u Memorijalnom kompleksu neznanog junaka.

Izvor: B92

Vučić u poseti Egiptu: Predsednik Srbije položio vence na grob Neznanog junaka FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Sa velikim pijetetom poklonio sam se senima ratnika koji su dali život za svoj narod i državu i položio venac na spomen-grobnicu Anvara Sadata, čoveka koji je daleko video, mudro vodio svoju zemlju, promenio njeno lice uz iskrenu posvećenost miru i koji je zbog toga platio najveću cenu.

Sa egipatskim narodom delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti, kao i istu kulturu sećanja na sve one koji su nam svojom borbom i hrabrošću omogućili da nastavimo da gradimo naše zemlje u miru.

Poštovanje prema najvećoj žrtvi koja se daje za svoj narod uvek ostaje putokaz za generacije koje dolaze i podsetnik da je mir jedna od najvećih i najskupljih vrednosti za koju svi moramo da se borimo", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu.


 

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: