Politika 3

12.07.2024.

12:34

Vučić: Nećemo nasesti na provokacije, mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka

Aleksandar Vučić osvrnuo se i na pretnje koje je su obeležile jučerašnji dan i godišnjicu zločina u Srebrenici.

Izvor: B92.net

Vučić: Nećemo nasesti na provokacije, mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka
FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ / nr

Podeli:

"I na jučerašnje pozive na rat, nedvosmileni pozivi na sukobe, pominjanje veliko državnih projekata, veliko-srpska deklaracija, ukupno 10 puta u kratkom govoru to vam je jasno targetiranje i pokazivanje šta mora da bude odgovor na nepostojuću veliko-srpsku politiku.

Dokle god Srbija postoji kao snažan faktor, neće biti po njihovom sudu, mira na Balkanu," rekao je Vučić, osvrćući se na jučerašnji govor  Denisa Bećirovića.

"Kada kažete implementacija usvojene rezolucije je počela i ništa je ne može zaustaviti, zahvalan sam im na tome jer sam o tome i pričao, to je ono zbog čega smo se suprotstavili.

Oni su govorili da je to samo opšti akt, samo izjašnjavanje. U međuvremenu smo shvatili da kada neko drugi donese rezoluciju o Jasenovcu da je to udar na evropski put," dodao je on.

"Kažete 'velikodržavna politika režima u Beogradu'. Na čemu se zasniva ta politika?

Uvek smo podržavali suverenitet i teritorijalni integritet BiH, poštovali Dejton. Znam ja zašto vam smeta. Zato što želite da srušite Dejton i uništite Republiku Srpsku," rekao je Vučić.

"Šta je to što mislite da implementirate? Nestanak Srbije, nestanak Republike Srpske. Mi Srbi smo dovoljno mudri i znamo šta nam je činiti. Onda govorite o sličnostima događaja 1992. godine i danas."

Vučić je onda napomenuo da je "njima potrebna međunarodna zajednica, podška velikog brata iz Evrope da bi mogli da izudaraju Srbe".

"Pa ćemo da se hvalimo kako smo to mi radili 1995. godine i to vam govori da za njih nije pitanje stvarne nezavisnosti nego da sve bude zasnovano na anti-srpskoj politici," dodao je on.

"12 godina slušam kako sam ubijao snajperom, a nikad nisam držao snajper. Baš ih briga što lažu. A imam njihov kaže da nikad nisam ni napadnut u Srebrenici," naglasio je Aleksandar Vučić.

"Veliko-državna politika režima u Beogradu, zamislite odete da iskažete bol i tugu i pričate o veliko-državnoj politici u Beogradu, a zasniva se na tome da smo priznali i priznavali integritet BIH, Dejtonski sporazum, šta je tu smetalo?

U svih ovih 12 godina niste čuli drugu izjavu od mene. Mislili ste da ćete da uništite Republiku Srpsku a onda se tu pojavio neki Vučić koji se drznuo da kaže da ne može da bude sve onako kako ste zamislili. Bili ste ispred nas pre 12 godina, a sada ste iza nas i ta razlika između nas i vas biće sve veća, a voleo bih da isto napredujemo."

"Mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka, nadam se da im neće pasti na pamet da ukidaju srpski narod i Republiku Srpsku", naglasio je Vučić.

"Sve od sebe ćemo da damo da to izbegnemo, nadam se da im neće pasti na pamet da ukidaju Republiku Srpsku i ubijaju srpski narod.

Neću da objašnjavam koliko je srpska namenska industrija veća, to je odnos 4 prema 1 samo u namenskoj industirji. Hrvatska namenska industrija je snažna, a ovo je daleko ispod tog nivoa," pojasio je on.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: