Politika 25

12.07.2024.

16:17

Vučić u dvodnevnoj poseti Egiptu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 14. jula u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat.

Izvor: B92

Vučić u dvodnevnoj poseti Egiptu
TANJUG/JADRANKA ILIĆ / nr

Podeli:

"U subotu i nedelju biću u dvodnevnoj poseti Egiptu. Ono što je za naše građane posebno važno, to je ugovor o slobodnoj trgovini. Imaću razgovor sa predsednikom Sisijem," rekao je Vučić.

"Posao države je da našim privrednicima omogućimo lakši pristup. Posle Egipta imaćemo odlazak u London, gde će biti svi evropski lideri 17. i 18. jula," dodao je on.

Vučić će se tokom boravka sastati sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem, nakon čega će prisustvovati svečanom ručku koji u njegovu čast u Predsedničkoj palati priređuje predsednik Al Sisi, najavljeno je iz Predsedništva.

Vučić će se sastati i sa predsednikom Arapske lige Ahmedom Abul Geitom, kao i sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

Tokom zvanične posete, predsednik Vučić će imati odvojene susrete i sa predsednikom Parlamenta Arapske Republike Egipat Hanafijem Ali Gebelijem, kao i predsednikom Vlade Arapske Republike Egipat Mostafom Madbulijem, nakon čega će se obratiti na Egipatsko-srpskom poslovnom forumu.

Podeli:

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: