Politika 8

05.07.2024.

13:29

Vučić: Nisam se pravdao Amerikancima, ni Rusima, pravdaću se samo Bogu i građanima Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

Izvor: B92.net

Vučić: Nisam se pravdao Amerikancima, ni Rusima, pravdaću se samo Bogu i građanima Srbije
TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Podeli:

Predsednik Vučić je najavio da će u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova biti omogućen veći fond za Afriku i Aziju, kao i da se očekuje veliki broj gostiju koji će doći u Beograd.

"Naredne dve nedelje će za nas biti veoma važne. Imaćemo mnogo značajnih poseta," rekao je.

"U narednih mesec dana će se sve to dešavati," dodao je.

Osvrnuo se na navode pojedinih medija da je predsednik Rusije Vladimir Putin odbio razgovor sa njim.

Istakao je da se nikada nije dogodilo u prethodnih 12 godina da je želeo da razgovora sa Putinom, a da se on nije javio.

"Mi imamo dobre odnose i međusobno poštovanje," rekao je.

"Možda sam i ovakav i onakav, ali oni su lažovi," istakao je.

O Kurtijevim izjavama

"Da li se mi naoružavamo, pa da, malo više nego što bi on voleo, mnogo manje nego što bih ja voleo, kao što njih naoružavaju od Turaka, preko Nemaca, Amerikanaca. Te njegove besmislice ko želi rat, on jedini želi rat, pošto ceo život čezne da obuče uniformu i glumi na Balkanu malog Zelenskog, neće mu se to ostvariti, pošto je Ukrajina međunarodno priznata teritorija, oni nisu. Moji snovi su uspešna ekonomski napredna Srbija, najrazvijenija u ovom delu Evrope, naši snovi se toliko razlikuju," rekao je.

Predsednik je ponovio da će Srbija nastaviti sa naoružavanjem svoje vojske i dodao da nam dobro ide što ga čini veoma ponosnim.

On je istakao da je veoma ponosan na srpsku vojnu industriju.

"Hvala našim ruskim prijateljima na pozivima. Imamo sa njima važne konsultacije o svim pitanjima. Beskrajno im hvala što su nam pružili podršku u UN. Mađarska je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji."

"Što se tiče odnosa koje imamo sa Rusima, oni su dobri, korektni. O temama o kojima smo razgovarali, bile su 23 teme. Ja sam pokrenuo pitanje, ne oružja već municije. Imamo ogromne zahteve i za pasarsima, i tenkovima i ništa od toga ne damo, zato što ja kao vrhovni komandant ne dozvoljavam da bilo šta od toga bude izvezeno. Mi od municije moramo da živimo. Oni su pokrenuli mnoge druge teme, od železnice, Đerdapa, prisustva Švajcarskoj na samitu, ali ja sam pokrenuo to pitanje. Samo da imate u vidu da je reč o još jednoj neistini, ništa više," naglasio je Vučić.

"Nisam se pravdao Amerikancima, nisam se pravdao Rusima, i nikome neću da se pravdam, sem Bogu i građanima Srbije," zaključio je Vučić i poručio da će narednih dana biti mnogo važnih vesti.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: