Politika 10

03.07.2024.

15:40

Vučević: Naša država je čvrsto opredeljena za mir i činićemo sve da ga sačuvamo

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je Srbija čvrsto opredeljena za mir, i da će činiti sve da ga sačuva.

Izvor: Tanjug

Vučević: Naša država je čvrsto opredeljena za mir i činićemo sve da ga sačuvamo
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ Slobodan Miljević

Podeli:

On je rekao da je danas u kasarni "Banjica 2" u Beogradu održana sednica proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba na kojoj je prisustvovao predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i da su na njoj analizirani stanje i opremljenost vojske, situacija u regionu i svetu i bezbednosne pretnje.

"Naša država je čvrsto opredeljena za mir i činićemo sve da ga sačuvamo. Prethodnih godina, Vojska Srbije je značajno unapredila svoje operativne sposobnosti i biće nastavljeno njeno jačanje kupovinom najsavremenijeg naoružanja i opreme, kao i ulaganjem u ljudstvo i obučenost pripadnika Vojske Srbije. Nastavljamo i ulaganje u fabrike namenske industrije i zavode", napisao je Vučić na instagram profilu "milosvucevic".

On je dodao je pred Srbijom mnogo zadataka, ali da veruje da će Vojska Srbije biti još jača i na ponos svih gradjana Srbije, čuvar bezbednosti, suvereniteta i nezavisnosti naše države.

"Snažna Vojska je garant mira za Srbiju!", dodao je premijer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: