Politika 2

03.07.2024.

10:48

"Krivac mora da bude Vučić": Hrvati napisali više tekstova o meni nego o Plenkoviću i Milanoviću zajedno

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je nakon sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" odgovarao na pitanja novinara i govorio o novim napadima iz Hrvatske zbog usvajanja rezolucije o Jasenovcu u Crnoj Gori.

Izvor: B92.net

"Krivac mora da bude Vučić": Hrvati napisali više tekstova o meni nego o Plenkoviću i Milanoviću zajedno
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Podeli:

"Kad god bi Srbija podigla glavu, kad god Srbija ne bi bila unižena, kad god Srbija ne bi pristala na to da služi tuđim interesima, a da sprovodi samokažnjavanje, da pristaje da fantazmagorične katazme koje mora da prođe zbog tobože zločinačkog ponašanja, kad god bi Srbija ekonomski se podizala, predstavljala politički faktor koji nije beznačajan i kada političari ne bi govorili "izvini zato što ste nas ubijali", oni su više napisali tekstova nego o svom predsedniku i premijeru zajedno. To govori o njihovoj opsednutosti ali govori i o meni, da ne radim toliko loše za našu zemlju", rekao je Vučić.

"Krivac mora da bude Vučić, ko će. Imam konkretno pitanje, ako sam ja, vidim da iz crnogorskog rukovodstva govore da je rezolucija o Jasenovcu doneta pod pritiskom Beograda, ne izgovaraju moje ime jer bi to bila laž, ali očigledno je. Moje pitanje je, predsendika CG i predsednika vlade CG da li sam ih ikad pozvao telefonom da pitam i da li je moja ideja bila rezolucija o Jasenovcu, kažite. Ili je to bila vaša ideja da objasnite narodu u CG da ćete da pronađete nešto na čemu ćete da se izvučete. Kada sam pitao Spajića rekao je usvajamo. Ni jednom ih nisam pozvao, čak ni Mandića. Vidite kako je sa lažovima, morate da pronađete krivca", rekao je Vučić i dodao:

"Pitam ih da li se stide rezolucije koju su doneli, ne mislim da je loša, nego ona prethodna koju ste donosili, a te ne vidim da se stidite. Što se tiče Hrvatske želim iM još mnogo tekstova, što više pišu biću uvereniji da radim dobar posao za svoju zemlju. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage, energije i hrabrosti da im se suprotstavi".

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: