Politika 14

01.07.2024.

17:55

Gujon: Nekima smeta što branimo srpske interese u svetu

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Arno Gujon izdao je saopštenje povodom neistinitih navoda pojedinih medija.

Izvor: B92

Gujon: Nekima smeta što branimo srpske interese u svetu
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Saopštenje prenosimo u celosti:

"U tekstu objavljenom 1.07.2024. na sajtu Radija Slobodna Evropa, pod naslovom 'Donacije za desničarske organizacije iz Uprave Srbije za dijasporu koju je vodio Arno Gujon', a koji su preneli sajtovi N1 i Vreme, naveden je niz neistina i teških uvreda koje dovode čitaoce u zabludu.

U tekstu nazivaju desničarskim i ekstremističkim projekte koji imaju za cilj kulturno povezivanje Srba iz rasejanja sa maticom. Poseban osvrt autora teksta na udruženja iz Republike Srpske pokazuje njegovu političku ostrašćenost u trenutku velikog pritiska na Republiku Srpsku.

Smatramo neumesnim da nam pridike o finansiranju kulturnih projekata od svega nekoliko hiljada evra drže mediji poput Slobodne Evrope ili N1 koji se finansiraju u milionskim iznosima iz inostranstva a sve u cilju širenja neistine i negativne propagande usmerene protiv srpskog naroda i srpskih interesa.

Kao direktor novoformirane Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju - Vlade Republike Srbije trudiću se da na stranim jezicima i stranoj javnosti prezentujem istinu o Srbiji i Srbima, koju su upravo ovi ili slični mediji nastojali da iskrive prethodnih nekoliko decenija.

Ovaj napad koji je potkrepljen raznim insinuacijama, nepotpunim i netačnim informacijama,  je samo podstrek da budemo još uspešniji u radu i najboljem prezentovanju Republike Srbije i srpskog naroda u svetu," navodi se u saopštenju.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: