Politika 3

01.07.2024.

14:00

Šef poslaničke grupe SNS o pisanju BiH medija: Svako se češe tamo gde ga svrbi FOTO

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov reagovao na pisanja bosanskih i opozicionih medija u Srbiji koji su se obrušili na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Izvor: B92.net

Šef poslaničke grupe SNS o pisanju BiH medija: Svako se češe tamo gde ga svrbi FOTO
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Podsetimo, mediji su preneli da je sarajevski Klix.ba objavio tekst sa naslovom "Vučić još jednom pokazao zašto mu je Milošević beskrajno verovao kao ministru informisanja", a za naslovnu fotografiju stavili su sliku Vučića iz UN na kojoj je ogrnut srpskom zastavom.

Odmah im se pridružio opozicioni medij Danas, koji je objavio tekst sa istim naslovom, prenele su Novosti.

Na to je reagovao i Jovanov, koji je na svom nalogu na društvenoj mreži X napisao "da se svako češe tamo gde ga svrbi".

"Sarajevsku političku i medijsku čaršiju, ogrezlu u antisrpski šovinizam, i dalje najviše svrbi srpska trobojka, koju je predsednik Vučić uneo na zasedanje GS UN. Prošlo je mesec dana od tada, ali oni i dalje samo o tome pričaju...", napisao je Jovanov.

"Danas se, međutim, portal Kliks.ba tobož zabrinuo zbog terorističkog akta, koji se desio u Beogradu za vikend. Njih zanima šta rade srpske službe bezbednosti?! Verovatno nisu dobili plan rada naših službi za ovu godinu, pa moraju ovako javno da ga traže. Njima da se podnese izveštaj. Može neposredno, a može i preko ovlašćenog distributera njihovih pisanija za teritoriju Srbije, tabloida Danas. Mrtva je trka ko od njih više brine za bezbednost građana Srbije...", navodi dalje on.

"Naravno, predsednik Vučić je kriv i za teroristički akt, koji se u Beogradu desio. Ne sećam se da su Harisa Silajdžića ili Bakira Izetbegovića okrivili za teroristički akt iz 2011. godine, kada je vehabija pucao na ambasadu SAD u Sarajevu. Licemerno, baš.

A za šta je, onda kriv predsednik Vučić? Pa kriv im je zato što je stvari nazvao pravim imenom, povezao teroristički akt sa umobolnom orkestriranom kampanjom mržnje, koja je protiv Srbije i srpskog naroda vođena i koja se vodi i danas, baš iz Sarajeva. A najviše je kriv zbog srpske trobojke. To baš ne mogu da mu zaborave...", dodao je Jovanov.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: