Politika 0

10.03.2024.

12:27

Vučić posetio selo Pambukovica, dočekao ga veliki broj meštana: "Suština da moramo da imamo jaku državu"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa Miloradom Dodikom posetio je selo Pambukovica.

Izvor: B92

Vučić posetio selo Pambukovica, dočekao ga veliki broj meštana: "Suština da moramo da imamo jaku državu"
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Predsednik je na početku posete pozvao meštane da oni sednu za sto gde je predviđeno posluženje za ministre i druge funcionere.

Potom su ga meštani srdačno pozdravili.

Vučić se potom zahvalio svim okupljenima, te pozvao još jednom da dođu za sto.

"Ovo prase i jagnje su za vas napravljeni. Mile i ja ionako imamo višak, treba da poradimo na sebi što se toga tiče", našalio se Vučić.

Najavio je da sledi rekonstrukcija puta prema Ubu.

"To ćemo odmah da krenemo, da završimo što pre. To nisu male pare... Drugi deo puta prema Koceljevi će još više da bude",  rekao je.

Vučić je istakao da se odmah krene u radove, tačnije da za sedam dana krene obnova puta prema Ubu.

"Ako im ne služite, već služite interesu svog naroda, bićete pod pritiskom. Ali ja sam im rekao da mi nije važniji jedan Šenah, Šider od Pambukovice. Svaka kuća i svaka osoba u Pambukovici mi je važnija od njih. Kada budem štitio interese Srbije uvek ću imati svakog od vas u glavi. Danas sam pozvao i Milorada Dodika. Hteo sam da imate dvojicu predsednika ovde. Ovde gde su snimane Kamiondžije da budu dvojica predsednika da svi vide koliko nam je stalo", kazao je Vučić.

Kako je rekao, za Đurđevdan želi slike završenih radova, to jeste otvaranja puta do Uba.

"Ovde su divni ljudi, dobri domaćini, i nisu zainteresovani za ono što govore centri sa strane. Sve što dobiju kao podršku države verujem da mogu poštivati više nego mi svi ostali", rekao je Vučić.

Vučić se našalio da će se poslužiti kada se kamere ugase.

"Mnogo vas volim i nije za poređenje sa bilo kim drugim", dodao je Vučić.

Pristunima se obratio i Milorad Dodik, koji je poručio da mnoga mesta u RS se zovu isto ili slično kao u Srbiji što govori dovoljno o povezanosti.

"Srbija se u zadnje vreme mnogo digla. Doći ovde i obećati da se gradi put može samo sređena država. Predsednik Vučić je podigao Srbiju. Ovo o čemu je pričao živimo i mi. Svaki dan nam nešto pričaju. Kažu da ne treba da gledamo u Srbiju, a mi to ne želimo prestati. Važno je da budemo zajedno i slavimo sve naše pobede. Veruem u srpski narod naše države i sve što može da uradi. Vlast treba da ostane snažna, vi ste ovde u Pambukovici dali svoj doprinos", kazao je Dodik.

Vučić potom istako da je ljudima podrazumevajuće da se grade putevi, rekonstrišu ulice.

"Mi imamo puteve koji nisu po 60 godina obnovljeni. Tačno je da samo snažna država to može da uradi. Imamo mnogo Pambukovica u Srbiji... Hoću da kažem da je suština da moramo da imamo jaku državu i ljudi se toga sete tek kada prođe vreme. Uvek nam e država kriva ako nešto nije urađeno. hteo sam da se zahvalim vama koji razumete da to nije lako i hoću da napravimo još mnogo puteva, i da vam najavim da ćemo tražiti nekoliko milijardi da uložimo u puteve. Domaćin hoće da ima dobar put jer njegova bašta i voćnjak postaju lepši. U narednih mesec dana ćemo da vas obavestimo koliko ćemo milijardi evra da uložimo u Srbiji, da svaki domaćin vidi boljitak i svako dete", kazao je Vučić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: