Politika 17

30.06.2024.

10:07

Vučić: "Ovo je potpuno smišljen teroristički napad" VIDEO

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostovao je u jutarnjem programu na TV Prva.

Izvor: B92.net

Vučić: "Ovo je potpuno smišljen teroristički napad" VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Podeli:

"Nastavljamo da radimo, biće još hapšenja. Proveravamo povezanost svih lica i završićemo to. Verujem da ćemo najveći deo hapšenja da završimo do utorka i nakon toga će biti sve u redu", rekao je Vučić o napadu koji se dogodio juče.

"Imamo veoma dobru saradnju sa obe islamske zajednice u Srbiji, međutim ostoji tu pristup stranih službi. Preko nekih imama pokušavaju da prošire svoj uticaj. Kao što se borite protiv pravoslavnog ekstremizma, tako i protiv islamskog. Ovo je potpuno smišljen teroristički napad. To je uradio tako da je pokušao da izbegne svaku reakciju žandarma. Nije ni podizao samostrel, već ga je iz kese izvadio. Zaista je taj momak zaslužio divljenje za svoju prisebnost i disciplinovanost", dodao je on.

Predsednik je najavio da će ranjeni žandarm dobiti posebno odlikovanje nakon što se oporavi.

On je naglasio da građani Srbije nemaju razlog za strah i brigu nakon ovog napada.

"Po svi statistikama Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi. Milosti prema terorizmu i teroristima nećemo imati. Građani mogu da budu mirni i spokojni", naglasio je Vučić.

O Rezoluciji u Jasenovcu i odnosima sa Hrvatskom

Predsednik se dotakao i toga da su zastupljeniji Srbi u Hrvatkoj, nego Hrvati u Srbiji i uvek slušam o tome kako je to dokaz diskrkiminacije.

"Nema problem što sam meta njihove službe, najprljavije moguće učestvuju u regionalnoj i evrospkoj kriminalizaciji jer ih razumem. Imate nekoga čija je porodica i sa majčine i očeve strane i Vučić i Kunovac su doživeli strahote tokom Drugog svetskog rata.. i onda kada imate takve argumente i niko neć da vam se izvinjava... Ja želim bolje odnose sa Hrvatskom ali ne po ceni da lažem sebe i svoj narod. Oni ne izjednačavaju više Stajićevo i Jasenovac, jer im je Jasenovac "propaganda" a Stajićevo ogroman zločin. Pročitajte njihovo saopštenje... Pa Tuđman je smanjivao brojke ubijenih u Jasenovcu... Da je Tuđman u pravu i da je svako slovo o Srebrenici tačno, pa to je opet pet puta manje ljudi. U Lori je stradalo nekoliko puta više ljudi nego u Stajićevu", rekao je Vučić.

Predsednik je istako da na svoju Srbiju treba da budemo ponosni, jer se desio pravi fijsko za predlagače Rezolucije o Srebrenici i da je pitanje da li će se ikada oporaviti, a naš je zadatak da gradimo partnerstva sa tim zemljama, jer nam one trebaju.

"Nervozan sam zbog dve stvari. Ratovi i to hoćemo li sve stići", govoreći o Ekspu.

Izvor: Prva TV

"Kada imate dovoljno energije nemojte da se bavite svime. Jedno veče sam tužan zbog loše utakmice, kažete vi ste nadležni razgovarajte sa svim, uradite promene i kraj priče... Ja hoću da bude fokusiran na Ekspo i drugačije ne mogu da postignem rezultat. Bio sam u Njujorku, nikad duže nisam bio odsutan a to mrzim. Nema te plaže koja mi je lepša od Srbije", kazao je Vučić.

Vučić je naglasio da je on prvi predsednik koji je tražio da ode u Jasenovac.

Prema njegovim rečima kada razmišljaju o tome šta će Vučić u Jasenovu, onda puste neke svoje ministre koje ne liče ni našta, da napada Vučića, ali to rade tako da onda zaista svi počnu da misle ružno, iako su to izmišljotine.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: