Politika 35

29.06.2024.

17:28

Vučić obišao ranjenog pripadnika Žandarmerije; "Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji" FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon posete povređenom pripadniku Žandarmerije u današnjem terorističkom aktu na Dedinju.

Izvor: B92

Vučić obišao ranjenog pripadnika Žandarmerije; "Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji" FOTO/VIDEO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Obišli smo Miloša Jevremovića, on je potpuno svestan. Operacija je uspešno obavljena. Zahvaljujući veštini i samokontroli spasao se. Iz kese i iznenada je Salahudin Žujović ispalio strelu i pogodio u vrat Miloša Jevremovića. On je vešto ali na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu", rekao je Vučić. 

Ističe da je važno što se žandarm uzdržao od vađenja strele iz vrata.

"Za jednim licem koje je na teritoriji Srbije se traga. Po istom principu je poput Salahudina se time rukovodi, to su neki teroristički izdanci. Oni su bili praćeni, možda je sedam ili osam dana bilo potrebno da budu uhapšeni. Ali očigledno je da su ranije krenuli u akciju", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je otkrio da je jedan terorista došao da poseti majku i nakon toga mu se izgubio trag.

"Mi akciju nastavljamo, garantujemo sigurnost i bezbednost svim građanima. Ja čestitam svim komandirima žandarmerije i policije, tako su dobro obučeni. Čestitam i ministru, čestitam na izuzetnom ponašanju žandarma Miloša Jevremovića. Biće odlikovan čim izađe iz bolnice", naveo je Vučić i dodao:

"Oni su praćeni zbog nelegalnih aktivnosti, a da su postojali dokazi da kreću u napad, bili bi odmah uhapšeni. A da smo ih ranije uhapsili, onda bi se žalili novinari, i tražili bi da im se isplati naknada. Sada se nastavljaju akcije, da naše ulice budu sigurne. Sada ih lovimo sve, i to je pitanje trenutka i tehnike. Znamo imena i sve drugo, nastavićemo taj posao, i obavićemo ga. Važno je da je naš junak Miloš živ, na ponos svojoj porodici, i pokazao je kako se reaguje. Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji". 

Vučić se oglasio na svom Instagram nalogu nakon posete povređenom pripadniku Žandarmerije.

"Presrećan što se žandarm Jevremović Miloš oseća dobro posle operativnog zahvata. Čestitao sam Milošu na izuzetnoj hrabrosti, pokazanoj prisebnosti i uspešno obavljenom zadatku u borbi sa teroristom. Srbija neće imati milosti prema teroristima", naveo je Vučić. 

Podeli:

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: