Politika 0

28.06.2024.

10:35

Kenedi: Debata Trampa i Bajdena je bila depresivna

Nezavisni američki predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi rekao je da veruje da će nastupi predsednika Džoa Bajdena i bivšeg predsednika Donalda Trampa u predsedničkoj debati na CNN-u ostaviti mnogo Amerikanaca u depresiji.

Izvor: Tanjug

Kenedi: Debata Trampa i Bajdena je bila depresivna
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Podeli:

Kenedi je ocenio i da bi birači koji su gledali debatu Trampa i Bajdena, sada mogli ozbiljnije da razmotre njegovu kandidaturu, prenosi CNN.

"Mislim da je debata bila depresivna izložba. Imamo briljantne, briljantne ljude u ovoj zemlji, i sjajne inovatore i mislioce, i bilo je nekako depresivno. Da li je ovo zaista najbolje što možemo da smislimo", rekao je Kenedi. Kenedi je ponovio da većina Amerikanaca ne želi da vidi reprizu predsedničkih izbora 2020. i sugerisao da bi on mogao da bude privlačniji glasačima koji ne žele da odlučuju između Trampa i Bajdena.

"Umorni su od toga da od dva zla biraju manje. Oni žele, znate, drugi izbor i, znate, nadam se da će neki od njih početi da me razmatraju", rekao je Kenedi. Istovremeno, dok je trajala debata, Kenedi je govorio u lajv strimu na platformi Iks i odgovarao na ista pitanja koja su postavljana Trampu i Bajdenu, prenosi AP. On je taj događaj nazvao "pravom debatom" rekavši da je to važno jer se građani SAD osećaju kao da je sistem namešten.

"To je upravo vrsta spajanja državne i korporativne moći kojoj se borim protiv", rekao je Kenedi. Kenedi je rekao da ne može da pobedi osim ako glasači ne znaju da se kandiduje i ne veruju da može da pobedi Bajdena, demokratu, i Trampa, republikanca.

Pojedine Kenedijeve pristalice postavile su štand za limunadu nekoliko blokova od prostorije u kojoj su novinari pratili debatu, a njegov kampanjski autobus je puštao muziku.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: