Politika 10

27.06.2024.

19:12

Vučić: "Do dijaloga nije došlo jer oni dijalog ne žele. Hteli su priznanje Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

Izvor: B92

Vučić: "Do dijaloga nije došlo jer oni dijalog ne žele. Hteli su priznanje Kosova"
Profimedia

Podeli:

"Do dijaloga nije došlo jer oni dijalog ne žele. Hteli su priznanje Kosova, znao sam da nisu spremni za razgovor. Oni su želeli de jure priznanje, to je ono što su tražili, nisu hteli da razgovaraju. Nisu hteli da razgovaraju, mi smo hteli da razgovaramo o svakom sporazumu, kako komporomisima da rešimo probleme", rekao je Vučić. 

Vučić je podsetio na to da na hapšnje Srba na KiM niko više ne reaguje.

"Danas Srbe hapse kako stignu. Kurti ne želi da formira ZSO i to je jasno. Važno je da sačuvamo mir i prisebnost. Što se tiče političke i pravne prirode naših odnosa, nema tu ničeg novog niti će biti. Važno je da sačuvamo mir, prisebnost i da u miru tražimo najbolja rešenja za dalji ekonomski razvoj Srbije, za dalje jačanje Srbije u svakoj sferi", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da ne veruje da će u skorijem vremenu biti mogućnosti za ozbiljan dijalog sa Prištinom.

Na vest da je Španija pokazala principijalno stav o tzv. Kosovu kada je u pitanju inicijativa Vučić je naveo da je to očekivana odluka.

"Hvala španskim prijateljima. Pokazali su da su prijatelji Međunarodnog javnog prava", rekao je predsednik Srbije. 

"Jasno je da će doći do daljih i većih problema. Biće mnogo veći i mnogo teži sukob nego danas i polako se tome približavamo. Moramo da se borimo da sačuvamo mir. Vodim se logikom gvozdenih determinizama. Moramo da se spremimo da čuvamo mir, da radimo, da gradimo, da čuvamo pare", rekao je Vučić. 

Vučić se osvrnuo i na napade na svoju porodicu.

"Moj posao je da trpim njihove budalaštine, samo ih molim da izbace mog sina, on će biti moje dete i sa 25 i sa 35 godina. Uvek će biti moje dete. Naravno, oni će sada još više da napadaju moju decu". 

Predsednik Srbije je govorio i o predstojećem velikom prazniku. 

"Za Vidovdan će premijer Vučević ići u Kruševac, a ja ću da nešto posetim bez kamere i da pokažem da u tome vidim budućnost i u radu, napretku, ekonomskom razvitku Srbije. Vidovdan je za nas poseban dan, i zbog svega što se na Vidovdan događalo, od Gazimestana do sarajevskog atentata. Međutim, dešavale su se i tragične stvari, a jedna od njih je isporučivanje predsednika Srbije Slobodana Miloševića Haškom tribunalu. Tu sramotu Srbija neće još dugo godina moći da spere sa lica. Imamo pravo da služimo samo svom narodu i samo svojim građanima. Kad god mislite da će vas nagraditi zbog služenja tuđim interesima, setite se gde su završili oni koji su se ponašali tako", rekao je Vučić. 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: