Politika 15

26.06.2024.

18:22

Vučić iz Brisela: "Kurti neće da me vidi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela nakon bilateralnih sastanaka.

Izvor: B92

Vučić iz Brisela: "Kurti neće da me vidi"
Profimedia

Podeli:

"Sastanka sa Kurtijem nije ni bilo jer on, nije hteo ili nije smeo da se sastane sa mnom. Tri puta sam se vraćao na sastanak, prenosili su mi njegove poruke pa sam ja odgovarao. Neće čovek da me vidi. Kažu da nije spreman na sastanak sa mnom", objasnio je Vučić.

"Bio je uspešan sastanak, razgovarali smo o svemu. Oni će nastaviti, glavni pregovarači u utorak. Očekujem nastavak i imamo mnogo posla da radimo. Težak je to posao za sve naše ljude koji naporno rade. Mnogo je to komplikovano, teška je situacija za naš narod na KiM. Nastavićemo da se borimo", dodao je Vučić.

"Uvek Kurti pronađe razlog zašto za nešto nije. Neće da kritikuju albansku stranu jer im to ne ide u prilog. Jutros smo imali veoma dobre sastanke i to je za nas važno", rekao je on.

Podsetimo, predsednik Srbije boravi u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje je učestvovao u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: