Politika 0

26.06.2024.

16:00

Varhelji: "Razgovarao sam sa Vučićem o napretku u Klasteru 3"

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da je u Briselu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o napetku u Klasteru 3.

Izvor: Tanjug

Varhelji: "Razgovarao sam sa Vučićem o napretku u Klasteru 3"
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Podeli:

On se odnosi na konkurentnost i inkuzivni rast, kao i o finalizaciji reformske agende.

Varhelji je na društvenoj mreži Iks naveo da je sa Vučićem razgovarao i o strateškom partnerstvu EU i Srbije o kritičnim sirovinama i, kako je naveo, ogromnom potencijalu razvoja ekosistema električnih vozila.

"Sa predsednikom Vučićem razgovarao sam o strateškom partnerstvu EU i Srbije o kritičnim sirovinama i ogromnom potencijalu razvoja ekosistema električnih vozila plus o cilju napedovanja u Klasteru 3 i finalizaciji Reformske agende", napisao je Varhelji.

Vučić se danas u Briselu sastao sa Varheljijem, uoči nove runde dijaloga na visokom nivou Beograda i Prištine.

On je danas u Briselu razgovaro i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: