Politika 6

26.06.2024.

11:18

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu: "Razgovarali smo o nastavku evropskog puta" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

Izvor: Tanjug

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu: "Razgovarali smo o nastavku evropskog puta" FOTO
Printscreen: Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Veoma dobar i konstruktivan razgovor sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije Gertom Janom Kopmanom o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.

Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende, kao i primeni plana rasta EU za Zapadni Balkan, a sve u cilju približavanja jedinstvenom tržištu EU.

Osvrnuli smo se i na veoma važne teme zelenih koridora i svih drugih tema od značaja za Srbiju i region," napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje će učestvovati u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Predsednik Srbije sastaće se kasnije danas sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: