Politika 3

25.06.2024.

12:37

Vučić sa komesarkom EU Ilvom Johanson: Naša zemlja u potpunosti posvećena dijalogu sa Prištinom FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson.

Izvor: B92

Vučić sa komesarkom EU Ilvom Johanson: Naša zemlja u potpunosti posvećena dijalogu sa Prištinom FOTO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Podeli:

"Dobar razgovor sa komesarkom EU @ylvajohansson_eu o saradnji sa Evropskom unijom, pitanjima ilegalnih migracija, usklađivanju viznog režima, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim značajnim pitanjima. Istakao sam da je Srbija posvećena saradnji u oblasti spoljne i bezbednosne politike sa EU u meri u kojoj ne bismo ugrozili svoje vitalne nacionalne, političke i ekonomske interese.

Zahvalio sam komesarki na tome što je Srbija od strane EU prepoznata kao pouzdan partner po pitanju migracija, dok je postupanje naše zemlje tokom dugogodišnje migrantske krize ocenjeno kao izuzetno odgovorno, humano i solidarno. Srbija nastavlja pažljivo da prati migraciona kretanja i odgovorno preduzima mere u tom smislu, što potvrđuje i danas potpisani Sporazum o operativnim aktivnostima koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu FRONTEX u Republici Srbiji.

Poručio sam da je naša zemlja u potpunosti posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je prevashodno neophodno osigurati bezbednost srpskog stanovništva i bez daljeg odlaganja sprovesti sve obaveze iz do sada postignutih dogovora. Istakao sam da se po pitanju Kosova I Metohije nalazimo u izuzetno teškoj situaciji, te da Srbi sa KiM trpe nepodnošljiv pritisak i druge oblike prinude izazvane jednostranim potezima Prištine.

Pozdravio smo usvajanje Uredbe o Uspostavljanju instrumenata za reformu i rast za Zapadni Balkan, kojom su predviđena sredstva namenjena sveobuhvatnim reformama našeg regiona, čime je EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija Zapadnog Balkana produbi i intenzivira", napisao je Vučić na Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: