Politika 7

20.06.2024.

20:37

Vučić na promociji naučnog časopisa "Napredak": "Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu" FOTO

U Geozavodu se održava promocija naučnog časopisa "Napredak", koji izdaje Fondacija "Za srpski narod i državu".

Izvor: Tanjug

Vučić na promociji naučnog časopisa "Napredak": "Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu" FOTO
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Podeli:

Promociji prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Poštovani urednici i saradnici "Napretka", srećan sam što sam ovde na promociji vašeg naučnog časopisa, koji već četiri godine daje značajan doprinos akademskoj zajednici, ali i širem društvu, omogućavajući prostor za razmenu ideja i promovisanje političke kulture i dijaloga. Vaša misija da obuhvatite teme poput međunarodnih odnosa, geopolitike, evropskih integracija, društvenih pitanja, od izuzetnog je značaja za razumevanje i unapređenje političke teorije i prakse.

Verujem da će "Napredak" i u godinama pred nama nastaviti da bude mesto susreta teorije i prakse, da pruža platformu za akademske stvaraoce da objavljuju svoja istraživanja i analize, čime će nastaviti da doprinosi boljem razumevanju savremenih političkih izazova i podstiče konstruktivan dijalog u našem društvu.

Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu", napisao je Vučić na Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije, između ostalih ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobracaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministar za rad i zapošljavanje Nemanja Starović, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujovic, ministar trgovine Tomislav Momirović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice. 

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Na događaju će se obratiti prof.dr Uroš Šuvaković i prof. dr Zoran Jevtović. 

U aprilu  je objavljen poslednji tematski broj časopisa, koji je posvećen deceniji od iniciranja i početka realizacije projekta "Pojas i put" koji je pokrenuo predsednik Kine Si Đinping.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Časopis "Napredak" objavljuje akademske radove koji se odnose na političku teoriju i političku praksu, u najširem smislu. Na ovaj način promoviše političku kulturu i dijalog i omogućava akademskim stvaraocima, ali i kreatorima i sprovodiocima politika da objavljuju svoje radove koji se odnose na međunarodne odnose, geopolitiku, evrointegracije, društvena pitanja uopšte, javne politike, ali i na političku tradiciju, istoriju, kulturu sećanja itd.

Sledeće izdanje časopisa "Napredak" izlazi na jesen, a izdaje se tri puta godišnje.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: