Politika 8

20.06.2024.

12:52

Mediji: Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica

Miloš Jovanović, izneo je stav da bi trebalo formirati front protiv kompanije Rio Tinto u Srbiji.

Izvor: Alo.rs

Mediji: Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica
M.K./ATAImages

Podeli:

"Ja sam za to da svi zajedno uđemo u front protiv Rio Tinta, mislim da će to biti jedan od razloga pada ovog režima!", rekao je Miloš Jovanović - Đilasov lažni desničar.

Predsednik Vučić je istakao da je Rio Tinto došao u Srbiju 2004. godine, dok su na vlasti bili Koštunica, Tadić i Đilas. Tokom perioda od 2004. do 2012. godine, Rio Tinto je dobio 9 dokumenata od vlasti i uspeo je da promeni Zakon o rudarstvu kako bi stekao pravo eksploatacije rude. Ovi detalji bacaju svetlo na istoriju ove kompanije u Srbiji i postavljaju pitanje odnosa prema stranim investitorima i eksploataciji prirodnih resursa.

"Rio Tinto je došao u Srbiju 2004. kada su na vlasti bili Koštunica, Tadić, Đilas... Od tada do 2012. su Rio Tintu izdali 9 dokumenata, promenili su Zakon o rudarstvu kao bi im dali pravo eksploatacije rude!", rekao je Aleksandar Vučić u jednom intervju. 

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: