Politika 14

19.06.2024.

20:19

Lajčak: Otvoren razgovor sa Vučićem o dijalogu, dogovorili smo se oko narednih koraka VIDEO

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o trenutnom stanju u dijalogu i naveo da su se dogovorili oko koraka za predstojeći period.

Izvor: Tanjug

Lajčak: Otvoren razgovor sa Vučićem o dijalogu, dogovorili smo se oko narednih koraka VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Podeli:

Lajčak je na društvenoj mreži Iks naglasio da je imao otvoren razgovor sa Vučićem u Beogradu.

"U Beogradu sam imao otvorenu diskusiju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o trenutnom stanju u dijalogu. Dogovorili smo se o narednim koracima za predstojeći period", naveo je Lajčak.

Izvor: Prva TV

Vučić je prethodno rekao da je imao otvoren i korektan razgovor sa Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji i gotovo nemogućim uslovima za život srpskog stanovništva izazvanim konstantnim pritiscima i samovoljom vlasti u Prištini.

"Ponovio sam da povratak konstruktivnom dijalogu Beograda i Prištine i normalizacija odnosa leži, prvenstveno, u implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno hitnom formiranju Zajednice srpskih opština", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: