Politika 2

18.06.2024.

19:38

Prozapadnjaci se takmiče ko će jače udariti na Vučića; Gruhonjić zakukao: Zapad nam smanjio donacije VIDEO

Novinar i profesor Dinko Gruhonjić, jedan od najuticajnijih autošovinista i srbomrzaca na Balkanu, otkrio je da su mnoge ovdašnje prozapadne nevladine organizacije i opozicioni mediji pred gašenjem i da se poslednjim trzajima bore za svaki cent donacija.

Izvor: B92.net

Prozapadnjaci se takmiče ko će jače udariti na Vučića; Gruhonjić zakukao: Zapad nam smanjio donacije VIDEO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Razlog je taj što njihovi zapadni finansijeri i nalogodavci najveći deo novca daju za “odbranu Ukrajine”.

Gruhonjić je na konferenciji u organizaciji njegovog Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) kritikovao prozapadne opozicione kolege zato što su sebični i “zagledani u svoj projektni pupak”, konstatujući da će na kraju ipak svi ostati bez prebijene pare i da će ih zapadni donatori “podaviti jednog po jednog kao mačiće u mraku”.

Imajući u vidu ovakvo stanje u opozicionom medijskom i NVO sektoru, ne treba da čudi što se razne prozapadne organizacije i mediji u Srbiji u poslednje vreme grčevito utrkuju ko će žešće napasti Aleksandra Vučića, Srbiju, Srbe i srpske interese, ne bi li se time dodvorili finansijerima sa Zapada i dobili još koji grant.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

1 d

Podeli: