Politika 0

14.06.2024.

13:55

Brnabić o opoziciji: "Čak i napad na nastavnika hoće da iskoriste za postizanje političkih poena"

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da najoštrije osuđuje verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti, vaspitačima, nastavnicima, profesorima.

Izvor: Novosti/Tanjug

Brnabić o opoziciji: "Čak i napad na nastavnika hoće da iskoriste za postizanje političkih poena"
Profimedia

Podeli:

Ona je na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da opozicija želi da iskoristi i ovu situaciju za postizanje političkih poena.

"Čak i napad na nastavnika opozicija hoće da iskoristi za postizanje političkih poena. I umesto da pohvale rad službi, gospodin Lutovac je iskoristio to da odmah napadne porodicu predsednika Aleksandra Vučića. I to je neshvatljivo".

"Kako je on našao kopču da to poveže sa porodicom predsednika Vučića, to je za mene već pitanje psihološkog profila Lutovca".

"Kakve veze ima porodica predsednika Vučić sa ovim? Ko je ikada čuo da je neko iz porodice predsednika Vučića nekome pretio?

"Ako već pričao o propagiranju nasilja u Srbiji, onda gospodo pođite od sebe. Ovu rečenicu "Znate vi ko sam ja" je Dragan Đilas 100 puta rekao. Pretio šamaranjem Milenku Jovanovu, i nije se izvinio",rekla je Brnabić.

Predsednica Narodne skupštine dodala je da "poslanici stranke Dragana Đilasa nisu bili na kolegijumu, Novi DSS Miloša Jovanovića, Ponoševi i Nestorovićevi nisu našli za shodno da dođu na kolegijum, a zanimljivo je da je Lutovac neposredno pre imao konferenciju za medije na kojoj je rekao da ima važnija posla. To je njihova neodgovornost prema građanima".

Ona je izdavila da je danas da Trećem sastanku kolegijuma Narodne skupštine u Četrnaestom sazivu radi konsultacija oko daljeg rada na unapređenju izbornog procesa nisu učestvovale poslaničke grupe Stranke slobode i pravde, Novog DSS-POKS-a, Srbija centra i Mi glas iz naroda Branimira Nestorovića.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Brnabić je rekla da oni nisu našli za shodno da se odazovu njenom pozivu da dodju na kolegijum da razgovaraju o daljem radu Skupštine.

"To je zanimljivo, pošto Marinika Tepić takođe danas imala izjavu o važnosti sazivanja odbora za obrazovanje, ali izgleda da to nije bilo dovoljno važno da se pojavi na kolegijumu, da pričamo o tome. Zanimljivo je da je predsednik poslaničke grupe Demokratske stranke Zoran Lutovac imao neposredno pre kolegijuma, kao što ste svi mogli da vidite, ovde pres konferenciju, na kojoj je rekao da ima važnije obaveze od kolegijuma. A šta je to važnije za šefa poslaničke grupe od kolegijuma?", zapitala je Brnabić.

Kako je rekla, to je neodgovornost, neozbiljnost i nepoštovanje prema građanima tih stranaka.

"Razgovarali smo o primeni određenih preporuka, kao što ste čuli od drugih poslanika opozicije. Radna grupa nastavlja da radi, radnu grupu nastavlja da vodi Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija. Mi ćemo promeniti način rada da bi ona bila efikasnija, da bi zaista mogla da primeni sve, ili implementira sve preporuke ODIHR-a za šest do osam meseci, kako bi imali dve, dve i po godine pre narednih izbora vreme u kome smo praktično implementirali sve preporuke i da udjemo mirno u izbornu kampanju 2027. godine",

Ona je rekla da se nada da će sledeći sastanak radne grupe biti tokom sledeće nedelje.

"Moj poziv svima na kolegijumu bio je da se uključe u rad ove Radne grupe. Nažalost, taj poziv je bio upućen onima koji nisu do sada učestvovali u radu, a koji ni danas nisu učestvovali na ovom kolegijumu, tako da se nadam da će prihvatiti ovaj javni poziv da se uključe u rad radne grupe za implementaciju odredjenih preporuka", rekla je Brnabić.
Rekla je da se nada da će opozicione stranke to prihvatiti, da ne bi bilo da dođemo do 2027. godine, a da oni kažu da nisu učestvovali u primeni ODIHR-ovih preporuka.

"A nisu učestvovali zato što oni sami očigledno ne žele da učestvuju. Ja ću nastaviti da ih pozivam. Razgovarali smo o pripremi godišnjeg plana rada Skupštine. Narodna Skupština treba da ima godišnji plan rada, koji već jako dugo nije imala.

"I zato sam pozvala sve poslaničke grupe da na tome radimo zajedno", rekla je Brnabić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: