Politika 1

12.06.2024.

22:15

"Kurtijevi predstavnici besramno slagali": Predstavnica Srbije odgovorila na optužbe o gašenju mikrofona VIDEO

"Zbog činjenice da nisu imali sta da traže i o čemu da govore danas u Sarajevu, Kurtijevi predstavnici su pribegli njima svojstvenoj metodi, a to je bestidna laž," navodi u saopštenju Milica Nikolić, poslanica SNS-s.

Izvor: B92.net

"Kurtijevi predstavnici besramno slagali": Predstavnica Srbije odgovorila na optužbe o gašenju mikrofona VIDEO
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Bestidna laž koja je brzinom svetlosti preneta na opozicionim medijima, koji su pored Kurtija počeli da promovišu i njegove uposlenike, navedi Nikolić, koja je kao predstavnica Srbije učestvovala u ime Odbora za odbranu i unutrasnje poslove Skupstine Srbije na konferenciji u Sarajevu.

"Tokom RACVIAC konferencije koja se održava u Sarajevu, a koja je posveće na parlamentarnom nadzoru sektora bezbednosti, kada smo kao predstavnici srpske delegacije, narodni poslanik Darko Jovanović i ja ukazali da je učešće predstavnika privremenih institucija u Prištini besmisleno, zbog činjenice da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, po Rezoluciji 1244 SB UN, kao i da je ovom Rezolucijom, Kumanovskim sporazumom, jasno definisano da tzv. bezbednosne snage moraju biti razoružane, zbog čega ne mogu govoriti na ovu temu, a sto je određeno i samim aktima RACVIACA, oni su poceli sa isključivanjem mikrofona. Dodatno, kada sam podsetila da je Kurtijev pripadnik pucao na srpske decake koji su nosili Badnjak, na Božić, u januaru 2022., predstavnik Albanije je konstantno isključivao mikrofon. Iako su predstavnici Albanije i Hrvatske podrzali takvo besramno ponašanje, porucila sam da cu, koliko god je potrebno ukljucivati mikrofon iznova, ali da necu odustati. Posle toga, Kurtijevi predstavnici se vise u toku dana nisu javljali za reč, ali su besramno slagali kako smo mi lupali sakom od sto i kako smo mi isključivali mikrofone. Iako se Kurtijevi predstavnici nisu vise javljali za reč, predsednica odbora za Hrvate, koja je kao gošća nastupala na ovom skupu, Zdravka Bušić, u svom izlaganju prejudicirala je kako će lazna država postati članica Saveta Evrope, na sta smo mi odreagovali demonstrativnim napuštanjem prostorije u kojoj se održava konferencija. Nakon toga je usledilo izvinjenje od direktora RACVIACA, ali i same učesnice, kao i uveravanje da se takav incident više neće ponoviti. Na svakom mestu i uvek, podsetićemo sve one koji krše principe međunarodnog prava da je po Rezoluciji 1244 SB UN, Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje, uz privremenu civilnu i vojnu upravu UN. I uvek i na svakom mestu, branićemo interese našeg naroda," navodi se u saopštenju.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

1 d

Podeli: