Politika 7

08.06.2024.

18:30

Vučić raširio zastavu Srbije iz UN: Jedna mala Srbija vam se suprotstavila jer je odlučila da se bori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na Svesrpskom saboru.

Izvor: B92

Vučić raširio zastavu Srbije iz UN: Jedna mala Srbija vam se suprotstavila jer  je odlučila da se bori
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Podeli:

Vučić je istakao da je danas postignut dogovor o srpskom jedinstvu koje će trajati doveka.

"Niko više nikada neće moći da uništi srpsko jedinstvo. Niko više neće moći da pravi korake nazad", rekao je Vučić. 

"Nikada više se ne smeju ponoviti barikade na Drini. Uvek moramo u muci biti zajedno.To jedinstvo niko nikada neće moći da sruši. Svaki ministar u Vladi Srbije će ubuduće ići prvo u Banjaluku, a ne negde drugde. Iako sam više puta predlagao, neki su se pojavljivali i govorili da su Milano i Barselona važniji za nas od Banjaluke. Od sada će ekskurzije ići u Republiku Srpsku, pa kada upoznamo Srbiju i Srpsku, ići ćemo i u svet", naveo je predsednik Srbije. 

Vučić je naveo da će lično nadgledati rad na izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini i u Beogradu.

"Sa tim ćemo ići najbrže i najbolje moguće. Pričali smo i o svim konkretnim stvarima, o izgradnji auto puteva. U ponedeljak prebacujemo 10 miliona evra za izgradnju deonice Bijeljina-Sremska Rača. Hoćemo da budemo spojeni sa drugim najvećim gradom u Republici Srpskoj", rekao je predsednik Srbije. 

"Nad našim narodom počinjeni su brojni i strašni zločini, za agresore mi bili kolateralna šteta. Zato možemo bolje da prepoznamo koliko je važna sloboda, i gde je i kakav je put Srbije, i put Republike Srpske. Moramo da budemo mudriji nego obično, da pokažemo da smo dovoljno pametni. Ginuli smo u 20 veku više nego drugi, dajte da pametnom politikom sačuvamo glave naše dece. Da kroz mir ostvarimo naše interese i ciljeve. To je naš najvažniji zadatak", naveo je Vučić. 

"Mnogima u Sarajevu kriv je samo Milorad Dodik i Republika Srpska. I ovde znate da je na KiM kriva samo Srbija i Aleksandar Vučić", rekao je Vučić.

TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

Predsednik Srbije istakao je da dolaze promene u svetu i da moramo da sarađujemo i sa Zapadom, i sa Istokom.

"Moramo da se bavimo ekonomijom, to je ugaoni kamen naše bezbednosti. Sve što imamo danas imamo zahvaljujući ekonomiji. I fabrike, i ljude, i što možemo naše institucije da finansiramo širom regiona. Ekonomija nam je potrebna i za pet migova koji će nadletati centar grada. Moramo znati šta nam je cilj, i da sve radimo na mudar i pametan način, onako kako je o tome mislio veliki Miloš", naveo je Vučić i dodao: 

"Pokušali su i u Savetu Evrope, i sa donošenjem rezolucije da smo genocidan narod. Kažu ne piše to nigde, to je individualna odgovornost. Imam tri pitanja za njih. Jeste li veliki pobednici, pošto ste je izglasali. Koliko je zemalja bilo uz vas, a koliko nije. Jedna mala Srbija vam se suprotstavila, i uspeli smo u tome. Pitam ih imamo li danas više pomirenih ljudi u regionu nego što smo imali. Volimo li se više, jel to bio cilj? Niste postigli to, znali ste da vam to nije cilj. I moje pitanje na kraju, šta ćemo sada sa svim tim? Da čekamo nove tužbe i probleme. Pošto ste vi navikli da svet izgleda onako kako vi hoćete. A ja sam doneo zastavu iz UN, da vam je pokažem. Sanjao sam je danima i noćima, znao koliko vredi", rekao je Vučić. 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

23 h

Podeli: