Politika 1

08.06.2024.

17:29

Palma: Za Srbe u drugim državama ista prava kao što drugi narodi imaju u Srbiji

Srbija je država u kojoj svi građani bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost imaju ista prava, rekao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Izvor: B92

Palma: Za Srbe u drugim državama ista prava kao što drugi narodi imaju u Srbiji
Skupština grada Jagodine

Podeli:

"U Srbiji se najmanje smanjio broj drugih nacionalnosti u odnosu na druge države bivše Jugoslavije, posebno u Hrvatskoj i BiH Federaciji, gde su Srbi proterani posle ratova devedesetih godina. Ono što mi tražimo je da Srbi u drugim državama u okruženju imaju ista prava kao što imaju svi građani u Srbiji bez obzira odakle su i kada došli u Srbiju. Proterani Srbi iz Hrvatske, BiH i iz naše južne pokrajine Kosova u Metohije nemaju drugu državu, Srbija je njihova država", rekao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji danas prisustvuje Svesrpskom Saboru u Beogradu.

"Meni zaista nije jasno kako Srbi u Republici Sloveniji nemaju status nacionalne manjine. Ako Srbi u Mađarskoj imaju zvaničan status nacionalne manjine i sva prava kao i svi drugi građani Mađarske, onda je prosto neverovatno da taj isti status nemaju Srbi u Sloveniji i ja molim Vladu u Sloveniji da to ispravi i da Srbima u Sloveniji ozvaniči status nacionalne manjine", rekao je Marković.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

21 h

Podeli: