Politika 0

08.06.2024.

12:42

Knežević jasno poručio: Crna Gora ne podržava nijednu antisrpsku odluku; Nemamo bliže države od Srbije

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević izjavio je danas da je svesrpki sabor koji se održava u Beogradu veoma važan, jer šalje poruku o sabornom jedinstvu srpskog naroda, nakon onoga što se desilo u Generalnoj skupštini UN.

Izvor: Tanjug

Knežević jasno poručio: Crna Gora ne podržava nijednu antisrpsku odluku; Nemamo bliže države od Srbije
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/

Podeli:

"Što se nas u Crnoj Gori tiče, mnogo je bitan, zato što ćemo mi danas, svojim prisustvom, poslati snažnu poruku da većinska Crna Gora ne podržava nijednu antisrpsku odluku, ni vlade Milojka Spajića, ni prethodnih. Želimo da sa ovog sabora jasno saopštimo da ćemo postaviti neke nove temelje saradnje u budućnosti koji će biti zasnovani na činjenici da mi nemamo bližeg naroda od srpskog, nemamo bliže države od Srbije i Republike Srpske", rekao je Knežević.

On je dodao da veruje da će sabor postati tradicija i da će se Srbi iz regiona makar jednom godišnje sakupljati i kreirati politiku srpskog naroda gde god on živeo.

Što se tiče predstavnika Srba iz Crne Gore rekao je da su svi prisutni, uključujući i predsednika skupštine Crne Gore Andriju Mandića. 

"I to je još jedan pokazatelj koliko nam je stalo do ovog sabora i koliko nam je stalo da doprinesemo poboljšanju odnosa između Crne Gore i Srbije. U prošlosti smo bili okupljeni kada su nas iskušavali veliki istorijski izazovi, mislim da je ovo jedan od novih istorijskih izazova pred našim narodom. I nadam se da ćemo biti dostojni tog izazova i da ćemo se u budućnosti zajedno boriti pred svim problemima koji nas napadaju",  poručio je Knežević.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

23 h

Podeli: