Politika 0

08.06.2024.

10:22

Patrijarh Porfirije: Sabiramo se, najpre, za svoje dobro, ali i svih koji žive sa nama i oko nas

Patrijarh sprski Porfirije poručio je nakon molebana u Hramu Svetog Save, u okviru Svesrpskog sabora, da se srpski narod danas sabira za duhovno jedinstvo i mir među svim ljudima i svim narodima, za duhovno jedinstvo i mir među svim ljudima i svim narodima.

Izvor: Tanjug

Patrijarh Porfirije: Sabiramo se, najpre, za svoje dobro, ali i svih koji žive sa nama i oko nas
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

On je napomenuo da je to za naše dobro ali i dobro svih koji žive sa nama i oko nas.

"Sabiramo se u jedno, braća i sestre, da bismo darove dobijene od Boga upotrebili za dobro zbog svega i za sve, rečju, ne sabiramo se protiv bilo koga, nego se sabiramo za dobro najpre svoje ali i svih koji žive sa nama i oko nas", rekao je patrijarh u prisustvu predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kao i najviših zvaničnika Srbije i Srpske, članova vlada i građana.

Naglasio je da svaki drugi cilj i sadržaj sabiranja nije naš i neće i ne može biti blagosloven.

"Samo kada znamo ko smo i kada čuvamo i negujemo pravoslavni način života i vrednosti, kada sledimo svetosavski i kosovski zavet, mi dobro znamo ko smo", naglasio je patrijarh.

On je istakao da je Svesrpski sabor počeo u sabornom i zavetnom hramu posvećenom svetitelju Savi, duhovnom rodonačelniku našeg roda, da se pomolimo Bogu za jedinstvo duhovno i za sabornost našeg naroda, kao i za mir među svim ljudima i svim narodima.

"I zaista nema boljeg mesta za sabiranje i saborovanje, nema pogodnijeg mesta za početak svakog dobrog i blagoslovenog dela od Doma Božijeg. Jer kao što Hristos kaže, gde su dva ili tri sabrana u ime moje, onda sam ja među njima. Zato drugo ime za crkvu i jeste sabor. Sabrani u crkvi, jedno smo sa Bogom, a kada smo jedno sa Bogom, onda smo svi jedno među sobom", naveo je Porfirije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

22 h

Podeli: