Politika 8

07.06.2024.

16:17

Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanović na graničnom prelazu Sremska Rača

Premijer Miloš Vučević i predsednica Skupštine Ana Brnabić dočekali su predsednika Vlade RS Radovana Viškovića, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i predsednika skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića.

Izvor: Tanjug

Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanović na graničnom prelazu Sremska Rača
ATAImages/Ministarstvo odbrane i vojske Srbije

Podeli:

Oni su dočekani na graničnom prelazu Sremska Rača.

Nakon docceka oni che obići radove na izgradnji mosta preko Save.

Zvaničnicima iz RS, koji dolaze povodom Svesrpskog sabora koji će biti održan sutra u Beogradu, priređen je doček uz so i pogaču koje su nosili mladi u srpskoj narodnoj nošnji, a vijorila se i srpska zastava. Sutrašnji sabor okupiće veliki broj ljudi iz Srbije i RS, a kako je planirano, pored celodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sednica dve vlade, kao i sastanci zvaničnika Srbije i RS.

Centralno obeležavanje manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" biće održano u 17.00 časova na Tgu republike u Beogradu, a kako su ranije rekli zvaničnici Srbije i Republike Srpske, sabor će biti prilika da se potvrdi jedinstvo, ojača povezanost i unapredi očuvanje kulture sećanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će mnogo važnih odluka biti doneto na sutrašnjem velikom Svesrpskom saboru, među kojima zajednička deklaracija kao i odluka o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

21 h

Podeli: