Politika 5

04.06.2024.

11:55

Vučić sa ambasadorom Egipta: "Naši odnosi su zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta u Beogradu Baselom Salahom.

Izvor: Tanjug

Vučić sa ambasadorom Egipta: "Naši odnosi su zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva" FOTO
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr.

Podeli:

"Sa ambasadorom Salahom o najvažnijim bilateralnim pitanjima, planovima koje ću sa predsednikom Al Sisijem konkretizovati tokom moje predstojeće posete Egiptu, ali i o globalnim izazovima i njihovim implikacijama po međunarodne odnose.

Naglasio sam da Srbija u regionu Zapadnog Balkana, kao i Egipat na Bliskom istoku, predstavljaju stubove stabilnosti i razvoja, te da je i u tom smislu naša saradnja od ogromnog značaja u širem geopolitičkom kontekstu.

Upravo iz tih razloga, izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama.

Takođe, istakao sam da su naši odnosi zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva, ali da ekonomska saradnja još uvek ne prati nivo političkog dijaloga, te sam predložio da investicije i zajednički rad na velikim projektima od obostranog interesa budu jedna od najvažnijih tema tokom moje posete Kairu", napisao je on na svom instagram profilu.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: