Politika 1

02.06.2024.

21:32

Rezultati u Beogradu: SNS može sama da sastavi vlast

Prema najnovijim preliminarnim rezultatima Cesida i Ipsosa lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" osvojila je 52,8 odsto glasova, odnosno 64 mandata.

Izvor: Tanjug

Rezultati u Beogradu: SNS može sama da sastavi vlast
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Lista "Dr Savo Manojlović - i ja sam Beograd - Kreni-promeni osvojila je 17,5 odsto glasova i 21 mandat, "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović" 12,3 odsto, odnosno 14 mandata, "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" 8.1 odsto i devet mandata, dok je "Ruska stranka-Srbi i Rusi braća zauvek!" osvojila 1,2 odsto glasova i dva mandata.

U Novom Sadu najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" - 53,1 odsto glasova i 46 mandata, na drugom mestu je lista "Udruženi za slobodan Novi Sad" sa 24 odsto glasova i 20 mandata, dok se na trećem mestu nalazi lista "Kreni promeni" koja je dobila 9,8 odsto glasova i osam mandata.

Na četvrtom mestu je lista "Heroji" sa 3,8 odsto glasova i tri mandata, a lista Savez vojvođanskih Mađara je osvojila 1,2 odsto glasova i jedan mandat. 

U Nišu je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra", osvojila 44,5 odsto glasova i 30 mandata, Grupa građana "Dr Dragan Milić 24,4 odsto glasova i 16 mandata, "Biramo Niš - Đorđe Stanković" 15.9 i 10 mandata, "Ujedinjeni-Nada za Niš-Miodrag Stanković-Nova demokratska stranka Srbije-Niš,Moj grad-Narodna stranka-Socijaldemokratska" četiri odsto i dva mandata, a "Dr Savo Manojlović - i ja sam Niš - Kreni - promeni", 3,9 odsto glasova i dva mandata.

Ruska stranka - Rusija i Niš u srcu! - Tihomir Perić osvojila je 1,1 odsto glasova i jedan mandat u niškoj gradskoj skupštini.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: