Politika 5

11.05.2024.

15:54

Oglasila se gradonačelnica Užica: Budimo solidarni, ovo nije povod za sakupljanje političkih poena

Gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević, oglasila se saopštenjem povodom neodgovornih pojedinaca koji su jednu tešku situaciju probali da ispolitizuju širenjem panike.

Izvor: B92.net

Oglasila se gradonačelnica Užica: Budimo solidarni, ovo nije povod za sakupljanje političkih poena
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Podeli:

"Nedopustivo je i neoprostivo da se u ovoj teškoj sitauciji za sve građane Užica, u kojoj se daju nadljudski napori da se ugasi požar na deponiji Duboko, pojedinci služe najgorim mogućim metodama, da dodatno doliju ulje na vatru i svojim postupcima doprinose širenju panike među građanima.

Naime, juče i danas u toku dana u blizini merne stanice, namenski postavljene da meri kvalitet vazduha u Lunovom selu i okolini, za sada nepoznato lice ili lica, zapalila su plastove sena, verovatno sa namerom da ta stanica, očita zagađenje koga nije bilo. Na teren je izašla ekipa Komunalne milicije grada Užica, a o istom su obavešteni Policijska uprava i nadležno Tužilaštvo.

Ovo nije povod za sakupljanje političkih poena, dizanje buna i organizaciju protesta, ovo je sitaucija u kojoj bi svi trebali da budemo solidarni i ujedinjeni i da svako na svoj način damo doprinos i ljudima koji danonoćno rade na gašenju požara i stabilizaciji situacije maksimalno pomognemo.

Lažnim vestima o eksplozijama, mrtvim i povređenim ljudima, otrovanoj deci i paljenjem sena sigurno nećemo pomoći i doći do rešenja.

Jedino trajno rešenje je stabilizacija i proširenje tela deponije uz izgradnju postrojenja za tretman biogasa i procednih voda, projekat za koji smo dobili podršku vrednu 30 miliona evra i za koji je juče ujutru raspisan tender za izvođača radova.

Nastavljamo sa svim naporima da se požar što pre ugasi, kako bismo mogli da krenemo u dugoročno rešavanje, još jedog nasleđenog, višedecenijskog problema", navodi se u saopštenju za javnost gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: